a sim-game horse / virtuaalihevonen
Kuvat © VRL-14365
Layout © M Layouts

Rotu, skp angloarabialainen täysiverinen (ox 25%), tamma
Syntymäaika 25.06.2013, 11v
Säkäkorkeus, väri 155 cm, punaruunikonkimo (Ee/AA/Gg)
Rek. numerot VH19-034-0004, PKK3187
Painotus, taso rata- ja maastoesteratsastus, 140 cm / 100 cm
Omistaja Nicholas Rose ja Rei Nilsen (VRL-14365)
Myyjä Dierk Mayer

Pienikokoiseksi tammaksi Cherishillä on uskomattoman voimakas hyppy ja iso, eteenpäinvievä laukka. Cheris on kaunis, pitkäsäärinen, tasapainoisesti rakentunut tamma, jolla on tulevaisuudessa taatusti myös siitosarvoa. Sen isä on kansainvälisen tason estehevonen, jonka emälinjasta löytyy laadukkaita puolalaisia arabeja. Cherishin emän puolella on taas englantilaista kasvatustyötä. Tamma itse hyppää vaivatta 120 cm:n ratoja ja on helposti nostettavissa korkeampiinkin luokkiin vaikka jo tällä kaudella. Luonteeltaan se on herttainen ja herkkä hevonen, joka ottaa epäonnistumisista nopeasti itseensä ja tarvitsee sen vuoksi hieman kokeneemman ratsastajan, ennen kuin sille kertyy lisää kokemusta. Cherish on kuitenkin yritteliäs ja uuttera hevonen, jolla ei taatusti lopu motivaatio kesken kaiken.

Luonteen pohjan © myyjä

i. Lazarus
x, 159cm, m
ii. Ikaros
xx, 161cm, mrn
iii. Ikat
iie. Ringaroses
ie. Jean Genie
ox, 157cm, m
iei. Genji
iee. Jedina
e. Beside You
xx, 153cm, rtkm
ei. Memphis
xx, 158cm, rtkm
eii. Morpheus
eie. Emeraldine
ee. Cry For Love
xx, 153cm, vkk
eei. Look For Love
eee. Cry Before Dawn

Sukuselvitys

Tekstiä

© kirjoittaja

Jälkeläiset

Chiara Felis

italianpuoliverinen, tamma
s. 07.09.2019, isä Calaggio
VH20-279-0001 | #PKK3558
rautias, n. 164cm
FF, EV-II, KTK-kelpoinen
Saavutukset
Rakennekuva-luokat
00.00.0000 - Paikka - tuom. Tuomari - palkinto

Muu kuva -luokat
00.00.0000 - Paikka - tuom. Tuomari - palkinto
Arvonimi - myönnetty 00.00.0000
Palkinto - 00.00.0000 - 0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 00p.
Porrastetut
ERJ:n ominaisuuspisteet (tavoitetaso 140 cm)
Hyppykapasiteetti: 1310.64 p.
Rohkeus: 1363.26 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1287.12 p.
ERJ:n porrastetuissa tasolla 8/8 (3961.02 p.)
MEJ:n ominaisuuspisteet(tavoitetaso 100 cm)
Kestävyys: 94.24 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 90.82 p.
Itsevarmuus: 54.43 p.
Energisyys: 55.36 p.
MEJ:n porrastetuissa tasolla 1/5 (294.85 p.)
Tapahtumat ja suurkilpailut
00.00.0000 Paikka Tapahtuma Jaos/villit Luokan nimi ja taso 0/00
Esteratsastus (villit), 00 sijaa Esteratsastus (alaiset), 00 sijaa
Maastoesteratsastus (villit), 00 sijaa Maastoesteratsastus (alaiset), 00 sijaa
Palkintokaappi

Maastoestevalmennus 3.10.2020, valmentajana Rosa Forsberg (Siguri)

Chrish ja Rei osallistuivat Myrttisuolla järjestettävään maastoestevalmennukseen lokakuun alussa. Tamma oli palailemassa mammalomalta ja tarvitsi vähän energisöintiä ja Rei oli hommaan lupautunut, kun kaksikko kerta Suomessa oli. Ryhmässä oli kaksikon lisäksi kaksi muuta ratsukkoa: Kristian Berg hevosella Verdi ja Ylva Mills hevosella Fami.

Korkean tason ratsut, Fami, Verdi ja Cherish, pääsivät tänään näyttämään taitojaan monipuolisilla maastoesteillä. Teimme alkulämmittelyt sileällä ja siirryimme nopeasti normaaleista pystyesteistä rakennetulle innarille, jotta pääsin tutustumaan hieman ratsukoiden yhteistyöhön ja liikkumiseen. Lähdimme yksi kerrallaan myös lämmittelemään aivan aloittelijatason esteillä, ja pyysin jokaista ratsukkoa suorittamaan radan, joka koostui pienestä tukista, matalasta vesiesteestä ja aiemmin hypätyistä pystyesteistä. Kun ratsukot alkoivat vetreytyä ja olivat päässeet näyttämään taitonsa, lähdimme suuntaamaan asteittain korkeammille esteille.

Famin kompastuskivenä tuntui tänään olevan turha herkkyys, mikä näkyi suorastaan ylidramaattisena reagointina ratsastajan apuihin. Lähestymiset olivat tasaisen varmoja, mutta alas tullessa ratsastajan tasapainon ylläpitäminen istunnalla sai Famin protestoimaan muutamia kertoja nostamalla takaosansa ilmaan. Niinpä lähdimme Ylvan kanssa harjoittelemaan hallitumpaa alastuloa ja ylipäätään keventämään apuja. Teimme valmennuksen aikana neljän eri esteen sarjaa, joka alkoi risuesteestä, jatkui suuren tukin kautta nousuesteen ja ojan yhdistelmään ja päättyi tarkkuusesteelle. Ennen jokaista hyppyä käskin ratsastajaa keskittymään keskivartalon hallintaan, ja mitä enemmän esteitä ylitettiin, sitä paremmin ne sujuivat. Fami hyppäsi rohkeasti jokaisen esteen, eikä se tehnyt elettäkään kieltäytyäkseen. Ratsukon työskentelyä oli lopputunnista todella miellyttävä seurata.

Verdin valmennus sujui tänään kaikin puolin hyvin. Uskoin suurimman tekijän olevan selässä istuva nuori mies, joka vaikutti todella määrätietoiselta ohjatessaan suurikokoista hevostaan oikeille esteille. Kristian ei vaikuttanut olevan kovin pehmeäkätinen, mutta Verdi puolestaan ei ollut moksiskaan napakammista avuista, vaan reagoi silmänräpäyksessä ratsastajaan. Ei totisesti tainnut olla ratsukon ensimmäinen kerta maastoesteillä.
Verdin haaste tänään tuntui olevan se, että korkeuden ja hyppytekniikan sijaan ratsukko keskittyi enemmän vauhtiin ja varmoihin hyppyihin. Siitä olisi hyötyä kisakentillä, mutta tänään lähdimme harjoittelemaan rauhallisempia lähestymisiä sekä hiomaan hyppytekniikkaa - mikään kiire ei ollut. Viiden esteen sarjassa tukki ylittyi helposti, mutta nousuesteen ja sen jälkeisen ojan kanssa oli hieman haasteita löytää sopiva tahti ja ponnistus. Toistot kuitenkin, kuten usein ratsastaessa, olivat avainsanana, ja myös oja sekä radan loput esteet, tarkkuuseste ja risueste, sujuivat loppua kohden erinomaisesti.

Kuvittelin alkuun Cherishin jäävän hieman valmennuksen suurempien hevosten jalkoihin, mutta se todella yllätti hyvällä ja hallitulla hyppytekniikallaan sekä eteenpäin vievällä laukallaan. Rei kertoi tamman ottavan hieman itseensä, jos epäonnistumisia sattuisi, joten päätimme lähteä liikkeelle varmoista esteistä, jollaisia Cherish oli aiemminkin hypännyt. Näin saimme hyvän ja onnistuneen tuntuman heti alkuun, ja pääsimme sitten hyvillä mielin kokeilemaan neljän esteen sarjaa, joka sisälsi risuesteen, suuren tukin, nousuesteen ja ojan yhdistelmän sekä tarkkuusesteen. Tamman motivaatio oli lähes käsin kosketeltavaa, ja se ylitti esteen kuin esteen, vaikka tarkkuusesteellä ratsastaja hieman horjahtikin selässä ja oli lähellä, ettei hän pysäyttänyt hevosta ennen hyppyä. Rohkea kaksikko suoriutui radasta ja vaativammistakin erikoisesteistä hyvällä menestyksellä, ja Rei sai todella olla ylpeä hevosestaan.

Lopputunnista teimme vielä hetken aikaa laukkatyöskentelyä ympyrällä, kunnes annoin ratsukoille luvan siirtyä pitkin ohjin käyntiin. Kaikki ratsastajat ja hevoset olivat pärjänneet todella hyvin, ja olimme päässeet kehittämään jokaisen kanssa heille haastavia asioita. Kiitin ratsastajia hienosta valmennuksesta ja toivotin onnea tulevaan.

Kaappi

Varusteista ja muista tarvikkeista kiitos Equestrian Pro, Oddpixel, MWS Boutique, Sokka Luxuries, Mestyn Varuste & Stjärnesands Hästeri

Varustaminen

Varustaminen

Loimitus

Loimitus

Ruokinta

Ruokinta tähän