a sim-game horse / virtuaalihevonen
Kuvat © VRL-14365
Layout © M Layouts

Rotu, skp italianpuoliverinen, tamma
Syntymäaika 07.09.2019, 3v
Säkäkorkeus, väri ennuste 164 cm (kasvaa), rautias (ee/AA)
Rek. numerot VH20-279-0001, PKK3558
Painotus, taso esteratsastus, tavoite heA / 150cm koulutetaan
Omistaja Nicholas Rose (VRL-14365)
Kasvattaja Nicholas Rose (VRL-14365)

Nicholas oli ollut selaamassa jalostukseen tarjolla olevia oreja tylsyydessään eräänä alkukeväisenä päivänä, kun eteen oli tupsahtanut ilmoitus Calaggiosta. Olihan Nicholas kuullut tästä komeasta italialaistaustaisesta orista, joka oli arvostetun hevosharrastajan omistuksessa pohjoisemmassa Euroopassa. No, tallissa sattui seisomaan potentiaalinen vielä kokemusta kaipaava tamma, joka oli vasta Belgiaan saapunut. Samalta seisomalta laittoi Nicholas viestiä orin omistajalle ja sieltähän astutussopimus sitten syntyi.
Varsa tulisi olemaan täydellinen yhdistelmä esteorin solakkaa ja sopusuhtaista rakennetta ja emän suorituskykyä ja korkeaa potentiaalia. Siis täydellinen hevonen esteille. Ja sellainen tammahan sieltä putkahti. Energinen ja utealias estehevosen alku, ja kaunis kuin mikä.

Chia on utelias energiapakkaus, jolta tuntuu löytyvän työnhalua ja pohjaton masu. Kain äidin sanoin "yksi Duracell-pupu". Tamma on kiinnostunut niin kaksijalkaisten taskuista, uusista esineistä, haukahtelevista koirista, kuin toisista kaviokkaistakin. On se meinannut useamman kerran jäädä jummiin aukkoonkin jos toiseen, eikä tamman tutkimusretkiä pysäytä mitään. Sen saa ihan luvalla laittaa kiinni vaikka umpisolmulla kalteriin, jos muuten ei pysy paikallaan.

Chian touhuja on hauska seurata ja se oppii asioita nopeasti. Se on hyvin yhteistyökykyinen ja utelias kaikissa hoitotoimenpiteissä, vaikka ei aina jaksaisikaan seistä aloillaan paria minuuttia pidempään. Tätä tammaa hoitaessa kannattaa varustautua oikealla asenteella ja hieman ylimääräisellä ajalla, vaikka mikään ei varsinaisesti ongelmia tuotakaan; jalat nousevat kiltisti, eikä tamma arista kuolaimia saati satulavyön kiristystä.

Ratsuna Chia ei menetä energiaansa. Se on aina menossa eteenpäin, pyydettiin sitä tai ei. Tamma siis tarvitsee ratsastajan muistutuksen olemassaolostaan, jotta yhteistyö säilyy molemminpuolisena. Chia on kuitenkin nopea ja innokas oppimaan, ja sillä tuntuu tammaksi olevan harvoin huonoja päiviä. Chia on yritteliäs ja etenkin esteillä eteenpäin pyrkivä ja halukas hyppäämään. Hyppytyylikään ei ole huono, ja aikaluokat ovat satavarmasti se Chian juttu.

Matkanteko onnistuu Chian puolesta hyvin. Tamma kävelee niin rekkaan kuin traileriinkin oikein nätisti ja tyytyy mussuttamaan ruokaa. Ajoittain sillä tuntuu kuitenkin olevan jonkin tasoista eroahdistusta, joten matkakumppani ei koskaan tee pahitteeksi.

Kilpailuareenalla Chia tuntuu varastoivan hieman ylimääräistä energiaa, joka kannattaa purkaa ylimääräisellä lämmittelyllä. Muuten tamma toimii kilpailusuorituksissa yhtä energisesti ja tarkkuudella kuin kotonakin.

i. Calaggio
si, 172cm, rt
KTK-II
ii. Conca
si, 174cm, rt
iii. Succulent
iie. Ocra Rossa
ie. Leggermente
si, 166cm, trn
iei. Giuramento
iee. Grater
e. Cherish x
x, 155cm, prnkm
ei. Lazarus x
x, 159cm, m
eii. Ikaros xx
eie. Jean Genie ox
ee. Beside You xx
xx, 153cm, rtkm
eei. Memphis xx
eee. Cry For Love xx

Jälkeläiset

Chialla ei ole jälkeläisiä, eikä se ole vielä tarjolla jalostukseen.
Saavutukset
Rakennekuva-luokat
29.5.2020 - Encore - tuom. aksu - EO-sert (varsa)
21.6.2020 - Zen - tuom. Pölhö - EO-sert (varsa)
18.7.2020 - Zen - tuom. Pölhö - EO-sert (varsa)

Muu kuva -luokat
00.00.0000 - Paikka - tuom. Tuomari - palkinto
Finest Foal - myönnetty 8.10.2020
EV-II - 31.07.2020 - 5p + 5p + 4p + 4p + 1p + 5p = 24p.
Ruusukkeet
Porrastetut
ERJ: 0000.00 p. (vt. 0 / 9)
Tavoitetaso 150 cm
koulutetaan
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0000.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 0000.00 p.
Esteratsastus (villit), 00 sijaa Esteratsastus (alaiset), 00 sijaa
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Valmennus 00.00.00000

Lorem ipsum dolor sit amet, nostrud explicari sea id, pri verear volumus te. Quo tota movet deterruisset ut, sed te blandit copiosae. Ad qui eruditi omnesque adolescens. Ut prima expetendis quo, mea aliquip integre partiendo ex. Eos hinc expetenda ea, discere suscipit cu has, pro populo consulatu gubergren ea.

Valmennus 00.00.00000

Lorem ipsum dolor sit amet, nostrud explicari sea id, pri verear volumus te. Quo tota movet deterruisset ut, sed te blandit copiosae. Ad qui eruditi omnesque adolescens. Ut prima expetendis quo, mea aliquip integre partiendo ex. Eos hinc expetenda ea, discere suscipit cu has, pro populo consulatu gubergren ea.

Kaappi

Varusteista ja muista tarvikkeista kiitos Equestrian Pro, Oddpixel, MWS Boutique, Sokka Luxuries, Mestyn Varuste & Stjärnesands Hästeri

Varustaminen

Kotona liikutusta ja muuta kevyempää varten Chia varustetaan (kuolaimettomilla) kapsonsuitsilla, yleissatulalla ja -huovalla. Suojat kaikkiin jalkoihin, jos mennään maastoon tai hypitään. Korvahuppu päähän, jos työskennellään maneesissa tai seurassa useampi toinen hevonen.
Estetreeniin päälle estesatula estehuovalla ja panssarivyöllä, sekä martingaali. Romaani satulan alle! Lisäksi suojat kaikkiin jalkoihin. Suitsina kapsoni ja korvahuppu päähän, jos työskennellään maneesissa tai seurassa useampi toinen hevonen.

Kilpailuissa estesatula ja valkoinen (tai mahdollisuuksien mukaan muun värinen) huopa. Muista romaani, panssarivyö ja martingaali! Mustat kisasuojat kaikkiin jalkoihin ja musta korvahuppu. Suitsina aina kapsoni, mutta jos säännöt kieltävät, käytössä silloin oliivikuolain normisuitsilla. Oliivikuolain aina kilpailuissa mukana, vaikka kapsoni sallittaisiinkin!

Loimitus

Sade-/ulkoloimi päälle sateisella, märällä tai tuulisella säällä.
Sade-/ulkoloimi päälle myös nollan ja -5°C tuntumassa, aina kaulakappaleen kanssa.
Toppaloimi päälle jos pakkasta enemmän kuin -5°C, aina kaulakappaleen kanssa.
Villaloimi toppaloimen alle jos pakkasta yli 20 astetta. Tallissa villaloimi jää yhtä kovilla pakkasilla myös päälle. Matkustaessa villaloimi traileriin ja lentokoneeseen. Villaloimi toimii myös kuivatusloimena, jos tamma on märkä esim. treenin tai pesun jälkeen.

Muuta

Matkustaessa jalkaan matkasuojat ja häntään häntäsuoja. Fleeceloimi aina matkustaessa päälle! Musta nahkariimu on kisa- ja näyttelykäyttöä varten, oranssi pehmustettu riimu vain koti- ja matkustuskäyttöön.
Tarhaan mieluiten aina riimun kanssa! Chia tarhataan lisäksi kaikissa jaloissa mustat All-in-one -suojat, vuoden ympäri.
Muista tarkistaa Chian jalat joka päivä. Treenin jälkeen 2-teho linimenttiä joka jalkaan, riippuen rasituksesta.

Ruokinta

Aamu Päivä Ilta
Heinä 2 kg 1 kg 2 kg
Harmonia - - -
Perfomance * - - -
Yearling 1 kg - 0,5 kg
Kurkuma ** - - 0,3 rkl
Spirulina ** - - -

* Aktiivisen kisakauden ulkopuolella vain puolet annetusta määrästä
** Kurkuma ja spirulina sekoitetaan muun ruoan joukkoon