a sim-game horse / virtuaalihevonen
Varsakuva © Béligneux Le Haras (with permission)
Aikuiskuvat © Van Uytert (with permission)
Horse in the photos has nothing to do with the information on this page.
Layout © M Layouts

Rotu, skp suomalainen puoliverinen, ori
Syntymäaika 06.09.2021, 5v
Säkäkorkeus, väri n. 170 cm, tummanruunikko (Ee/AA)
Rek. numerot VH21-031-0318
Painotus, taso kouluratsastus, helppo A koulutetaan
Omistaja Estelle Van Alst (VRL-14365)
Kasvattaja Escapisme

Historiaa
Omistajan sanoin

Hitin kaltaisista hevosista tulee lähes poikkeuksetta tallin kuin tallin kruununjalokiviä. Sellainen se meilläkin on, todellinen ylpeydenaihe. Kaikin puolin terve ja korrektirakenteinen, ryhdikäs ja hyvännäköinen hevonen, jonka luonne on täyttä kultaa. Kirsikkana ennestään kauniin kakun päällä ori liikkuu erittäin hyvällä mekaniikalla ja on tajuttoman lahjakas, upean uran Grand Prix -radoilla tehnyt kouluratsu. Luonnollisesti odotukset Hitin periyttäjän kyvyille ovat korkealla!

Hyvin helposti katseita kääntävä ruunikkoni on toden totta näyttävä hevonen, jolla on vielä roppakaupalla karismaa sekä itsevarmuutta. Nuorena Hitissä oli hieman mammanmussukan ujopiimän vikaa, se hieman piilotteli ihmisen helmoissa eikä niinkään "seissyt omilla jaloillaan" tai luottanut itseensä ja kykyihinsä. Ikä järkevöitti; nuoruus on tauti, josta paranee iän myötä. Ikä järkevöitti; nuoruus on tauti, josta paranee iän myötä. Karismaattinen herra sen sijaan on ollut aina, ihan jo pikkuvarsana. Hit on aina tiennyt, milloin sitä katsotaan, ja oikein esiintymällä esiintynyt nauttien täysin rinnoin saamistaan katseista sekä ihailusta.
Tästä on tietenkin ollut valtavasti etua orin kilpauran aikana. Esiintymisestä sekä työnteosta nauttivan hevosen kanssa kilpaileminen on huomattavasti helpompaa kuin aran tai muutoin vastahankaisen, voitteko kuvitella. Hit on suhtautunut kaikkeen työntekoon aina hyvin innostuneesti, avoimin mielin, ja yhä edelleen innostunut pilke syttyy orin silmiin sen saadessa satulan selkäänsä.

Kuten todettua, ruunikko liikkuu erittäin hyvällä mekaniikalla. Sen askellajit ovat erittäin laadukkaat ja näyttävät; pitkä, matkaa voittava aktiivinen käynti, elastinen tahdikas ravi upealla lapojen käytöllä sekä selkeästi ylämäkeen suuntautuva laukka, jossa orin askelpituus pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Olemuksessa on niin voimaa kuin herkkyyttäkin, liikkuminen on vaivatonta, ruunikko kantaa itsensä luonnostaan erittäin hyvin. Modernin kouluratsun perikuva! Ratsastettavuudeltaankin huippuluokan hevonen; herkkä, eteenpäinpyrkivä, miellyttämisenhaluinen.

Pesuhetket saavat Hitin miltei hymyilemään. Ori nauttii suunnattomasti pestävänä olemisesta sekä suoraan letkusta juomisesta. Matolääke taas saa ruunikon kerta toisensa jälkeen irvistelemään sekä maiskuttelemaan kovaäänisesti kuin hieman teatraalisena yrityksenä laimentaa suuhunsa ilmestynyttä pahaa makua. Fiksuna, hyväkäytöksisenä hevosena Hit kuitenkin nielee matolääkkeen aina ongelmitta. Muitakaan ongelmia ei ole, kaikki kengityksen ja lastaamisen, matkustamisen ja varustamisen, letityksen ja loimituksen ja niin edelleen, välillä sujuu niin helposti kuin vain voi. Todellinen herrasmiesori, jonka voi uskoa kenen tahansa käsiin.

Esiintyminen on Hitillä verissä. Se loistaa kilpaa parrasvalojensa kanssa, poseeraa yleisölle, tuomaristolle, kameroille. Kotonakin upea hevonen tuntuu saavan sekä olemukseensa, että työskentelyynsä, lisäpotkua kilpailutunnelmasta sekä erityisesti yleisöstä. Ruunikko selkeästi nauttii työstään, ei jännitä tai stressaa esiintymistään, vaan imee tilanteesta lisäenergiaa antaen sitä takaisin katsomoon sekä tuomaritorniin. Vähän samalla tavalla kuin konserteissa esiintyjät saavat virtaa innostuneelta konserttiyleisöltä.

© Lissu T. (kiitos!!)

i. Skybreaker WH
fwb, 170cm, rn
KV-I, KTK-III
ii. White Skyfire
fwb, 170cm, km
KTK-II
iii. White Rashid
fwb, 169cm, rt
KTK-I, KRJ-I, YLA1
iie. Sinwriter White
fwb, 161cm, rn
KRJ-II
ie. Iridescent F
fwb, 163cm, rn
KTK-II
iei. Jeremiah Ginger
fwb, 170cm, m
KRJ-I, SPL-I, YLA2
iee. Vampretta PB
trak, 164cm, m
KTK-III, KRJ-II, KRL-III, YLA2
e. Cirice 76
hann, 167cm, rt
KV-I, KTK-II, Ch
ei. Coffinspire
württ, 169cm, rn
KTK-III
eii. Thirteen Corelli
württ, 167cm, trn
KTK-III, KRJ-I
eie. Chancery Lane 13
württ, 167cm, prt
KTK-II, KRJ-I, PVNK Ch
ee. Elestirne PB
hann, 170cm, rt
KTK-II
eei. Routzell 99
hann, 170cm, rn
VIR MVA Ch, KRJ-I
eee. Enjoy The Mistery PB
hann, 164cm, rt
KTK-II, KRJ-I


Jälkeläiset

Hitillä ei ole jälkeläisiä, eikä se ole vielä tarjolla jalostukseen.
Saavutukset
NJ tulokset
00.00.0000 - Paikka - tuom. Tuomari - palkinto

Muut näyttelyt
00.00.0000 - Paikka - tuom. Tuomari - palkinto
KTK-I - 30.11.2021 - 20 + 20 + 20 + 20 = 80p.
KV-I - 20.12.2021 - 10 + 2 + 1 + 2 + 3 + 29.5 = 47.5p
LKV1, Paras puoliverinen

Porrastetut
Ominaisuuspisteet:
Kuuliaisuus ja luonne: 2147.27 p.
Tahti ja irtonaisuus: 2403.2 p.
KRJ:n porrastetuissa tasolla 8/10 (4550.47 p.)
Koulutustaso:
Grand Prix (KRJ) - koulutustavoite
ko: Grand Prix / re: 80 cm

Tavoitteena KRJL
Tapahtumat ja suurkilpailut
31.01.2022 Hiivurin Suomenhevoset KRJ-Cup KRJ Grand Prix 2/101
Kouluratsastus (villit), 00 sijaa Kouluratsastus (alaiset), 00 sijaa
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
Palkintokaappi

Valmennus 00.00.00000

Lorem ipsum dolor sit amet, nostrud explicari sea id, pri verear volumus te. Quo tota movet deterruisset ut, sed te blandit copiosae. Ad qui eruditi omnesque adolescens. Ut prima expetendis quo, mea aliquip integre partiendo ex. Eos hinc expetenda ea, discere suscipit cu has, pro populo consulatu gubergren ea.

Valmennus 00.00.00000

Lorem ipsum dolor sit amet, nostrud explicari sea id, pri verear volumus te. Quo tota movet deterruisset ut, sed te blandit copiosae. Ad qui eruditi omnesque adolescens. Ut prima expetendis quo, mea aliquip integre partiendo ex. Eos hinc expetenda ea, discere suscipit cu has, pro populo consulatu gubergren ea.

Kaappi

Varusteista ja muista tarvikkeista kiitos Equestrian Pro, Oddpixel, MWS Boutique, Sokka Luxuries, Mestyn Varuste & Stjärnesands Hästeri

Varustaminen

Kotona
Estetreeniin

Kilpailuissa

Loimitus

Sade-/ulkoloimi päälle sateisella, märällä tai tuulisella säällä.
Sade-/ulkoloimi päälle myös nollan ja -5°C tuntumassa, aina kaulakappaleen kanssa.
Toppaloimi päälle jos pakkasta enemmän kuin -5°C, aina kaulakappaleen kanssa.
Villaloimi toppaloimen alle jos pakkasta yli 20 astetta. Tallissa villaloimi jää yhtä kovilla pakkasilla myös päälle. Matkustaessa villaloimi traileriin ja lentokoneeseen. Villaloimi toimii myös kuivatusloimena, jos tamma on märkä esim. treenin tai pesun jälkeen.

Muuta

Matkustaessa jalkaan matkasuojat ja häntään häntäsuoja. Fleeceloimi aina matkustaessa päälle! Musta nahkariimu on kisa- ja näyttelykäyttöä varten, ___ pehmustettu riimu vain koti- ja matkustuskäyttöön.
Tarhaan
Muista

Ruokinta

Aamu Päivä Ilta
Heinä 2 kg 1 kg 2 kg
Harmonia - - -
Perfomance * - - -
Yearling 1 kg - 0,5 kg
Kurkuma ** - - 0,3 rkl
Spirulina ** - - -

* Aktiivisen kisakauden ulkopuolella vain puolet annetusta määrästä
** Kurkuma ja spirulina sekoitetaan muun ruoan joukkoon