a sim-game horse / virtuaalihevonen
Kaiken © VRL-14365
Layout © M Layouts

Rotu, skp englantilainen täysiverinen, ori
Syntymäaika 27.03.2017 (CAS 45), 13v
Säkäkorkeus, väri 169 cm, amber cream champagne (Ee/Aa/nCh/nCr)
Rek. numerot VH19-006-0027, PKK3199, id #17356
Painotus, taso kenttäratsastus, helppo (koulutetaan)
Omistaja Nicholas Rose (VRL-14365)
Edelliset omistajat miivi / Alien Planet , Mission Impossible

Tarhassa Fame hörisee kaikille jotka ohi kulkevat. Ori on erittäin perso ruualle, mutta vaatii heinänsä pienissä erissä, sillä heinät kiinnostavat vain hetken, mutta se kiinnostuu uudesta erästä aina. Fame on hirveän lempeä ja mukava ori, joka harvemmin keksii mitään typerää, vaikkakin se hieman jännittää uusia asioita.

Karsinassa hoitaessa se lähestulkoon nuokkuu tyytyväisenä. Fame luultavasti viihtyisi kumisualla hierottavana pidempään kuin kukaan sitä jaksaa harjata. Se ei pidä mahan alta harjauksesta tai satulavyön kiristämisestä, jolloin se osoittaa mieltään heilumalla edestakaisin karsinassa. Kun satula on saatu selkään, hevonen herää horroksestaan ja steppailee menomoodissa.

Ratsastettaessa Famen kanssa jokainen päivä tuntuu olevan hieman erilainen, koska sen uudelleenkoulutus on aloitettu vasta vanhemmalla iällä. Ikinä ratsaille noustessa ei tiedä mitä uusia puolia siitä selviää. Ori kehittyy jatkuvasti ratsuna ja on erittäin vastaanottavainen saamilleen opeille. Sen laukkaratsun historia tuo siihen potkua ja etenkin maastoesteillä saa esteiden välillä tarkistaa aina pidätteiden toimivuuden.

Orilla on hyvä hyppytyyli ja paljon kapasiteettia sillä puolella, joka useasti pelastaa tilanteen, kun rataesteillä vauhti lähteekin lapasesta ja päädytään hieman liian lähelle estettä. Maastoesteillä se ei jännitä yleensä erikoisempaakaan estettä, mutta veteen hyppäämistä se hieman arastelee, kun pohjaa ei näe. Muiden hevosten seurassa nostattaa helposti kierroksia, eikä siedä muita hevosia kulkemaan edellään - kilpailutilannetta ei saa päästää syntymään, tai muuten mennään ja kovaa.

Sileällä koulukiemuroiden vääntäminen on selkeästi Famen mielestä tylsää ja ori osoittaakin mieltään hieman näyttämällä omia liikkeitä väliin, kuten heittämällä pakin päälle. Tämä varmasti johtuu vielä orin osaamattomuudesta ja siitä johtuvasta epävarmuudesta kouluratsuna, mutta tämä käytös on myös vähentynyt huomattavasti alkuajoista. Ratsastajan täytyy olla kärsivällinen ja antaa orille selkeät avut.

© VRL-10735

i. Fame And Fortune
xx, 171cm, rnvkk
ii. Irrational Fame
xx, 172cm, m
iii. Irresistible
iie. Overnight Fame
ie. Fortune Teller
xx, 165cm, rnvkk
iei. Fortune Star
iee. Never Can Tell
e. Peacemaker
xx, 167cm, gcha
ei. Matchmaker
xx, 168cm, rt
eii. Toymaker
eie. Mitraleza
ee. Perfect Pitch
xx, 164cm, acha
eei. Perfect Paradise
eee. Presez

Sukuselvitys

Avaa/sulje sukuselvitys

i. Fame And Fortune oli hieno, harvinainen ruunivoikko täysiveriori joka parhaiten tunnetaan sen urasta laukkaratsuna. Fame And Fortune syntyi Floridassa kasvattajelle jolla oli vuosikymmenien kokemus laukkaratsuista. Ori oli ainutlaantuinen, nimittäin se oli tilalle ainut syntynyt voikko varsa jonka emä oli tilan ainut voikko tamma, josta omistaja ei raaskinut luopua voikon värin takia vaikka tamma ei ollut kovin kummoinen juoksija. Tamma astuettiin huippuorilla, joka oli pärjännyt pitkän matkan kisoissa ja jolta löytyi myös nopeutta. Fame And Fortune oli jo vuosikkaana hyvin kehittynyt josta eläteltiin suurta toivoa, mutta harmillisesti ori ei pärjännytkään 2-vuotiaskaudella. Fame And Fortune piti vuoden tauon kilpailemisesta ja se kehittyi huimasti sen aikana tehden upean debyytin 3-vuotiskautena jolloin juoksi voittoon lähes hevosen mitalla joka oli huikea tulos. Fame And Fortunen kisamenestys laski tasaisesti seuraavien kilpailuiden myötä kunnes se piti tasaisesti perää. Tällöin omistajan oli pakko myöntää totuus, ei orista ollut juoksijaksi huippuisästä huolimatta. Omistaja oli jo vaipumassa epätoivoon kunnes huomasi Fame And Fortunen piilevät hyppylahjat jolloin ori sai aivan uuden suunnan. Uuden kouluttajan ja ratsastajan myötä Fame And Fortune kehittyi huomattavasti, ori löysi uuden kutsumuksensa. Se nimittäin todella rakasti hyppäämistä mikä ajoi sen kilpailunjanoa. Aivan arvokisoihin asti Fame And Fortune ei yltänyt, mutta se ylsi silti uskomattomiin tuloksiin mm. Handicapissa. Fame And Fortunea ei milloinkaan tarjottu jalostukseen, vaan ori oli käytettävissä ainoastaan tilan omille tammoille, eli hyvin harvalti. Fame And Fortune oli omistjansa mukaa lauhkea, joka rakasti hyppäämistä mutta ei ollut kovin voitontahtoinen.

ii. Irrational Fame oli musta täysiveriori kuuluisasta isälinjasta, Secretariatista, orista josta löytyi sekä kestävyyttä että nopeutta joka ostettiin huutokaupassa miljoonahinnalla Windchaseen 1-vuotiaana, joka lähes hipoi ennätystä. Ikäisekseen Irrational Fame oli iso ja hyvin kehittynyt, josta toivottiin sprintteriä sekä pitkän matkan juoksijaa kantaisänsä vuoksi. Irrational Fame osoitti jo 2-vuotiaana huimaa lahjakkuutta, orilla oli paljon kestävyyttä ja se oli huomattavasti ikäisiään nopeampi. 2-vuotiskaudella ori teki vaikuttavan debyytin, se sijoittui jokaisessa kilpailuissa johon se osallistui saaden lopulta pääsyoikeuden Kentucky Derbyyn äänestäjien voimin. Irrational Fame oli temperamenttinen, hyvin kilpailunhaluinen ori joka sijoittu ensimmäisessä kilpailussa toiseksi, mutta hyytyi muissa kilpailuissa kestävyyden hävitessä. Siitä huolimatta Irrational Fame teki vaikuttavan tuloksen, se pärjäasi hyvin Grade kilpailuissa etenkin lyhyillä matkoilla joka toi samalla orille arvoa siitosorina sukulinjojen lisäksi. Irrational Fame menehtyi harmillisesti jalkavavoihin vain 7-vuotiaana. Omistajalla oli suuret suunitelmat, mutta vaikka Irrational Fame oli menestynyt juoksija niin periyttäjänä se ei ollut kummoinen.

ie. Fortune Teller oli 165cm korkea ruunivoikko täysiveritamma, yksi niistä harvoista voikoista tammoista jotka periytyvät juoksijasuvuista. Fortune Tellerin isälinjasta löytyi monta menestynyttä laukkaratsua, sellaista jotka olivat menestyneet arvokisoissa. Tamma saapui nykyiselle omistajallee huutokaupan kautta, ollen tilaisuuden ainut voikko tamma joka jo nosti tamman arvoa josta syystä siitä huudettiin valtava summa. Fortune Teller ei ollut erityisen nätti, sillä oli lyhyet jalat ja raskas eturuumis joka sai sen näyttämään etutasapainoiselta. Luonteeltaan Fortune Teller oli kuitenkin täyttä kultaa, se oli kiltti ja rauhallinen, joka osoittautui sen häviöksi. Tammaa ei nimittäin kiinnostanut juokseminen vaan enemmänkin leikkimien hiekkapohjaisella radalla mutta jos oikea kisa sattui kohdlle niin Fortune Teller menestyi kohtalaisesti Handicapissa jonne se sai pääsyoikeuden läpäistessään Maidenin viidennellä yrittämällä.

e. Peacemaker oli 167cm korkea täysiveritamma joka menehtyi vain 12-vuotiaana ähkyyn. Tamma oli kotoisin saksalaiselta kasvattajalta joka kasvatti paitsi täysiverisiä kuin erikoisvärisiä joista Peacemaker on tyypillinen esimerkki. Tamma oli luonteeltaan kiltti, mutta kärsimätön jolta löytyi paljon nopeutta isänsä puolelta. Peacemakerin emä ei ollut kovin menestynyt laukkaratsu saati tunnetuista linjoista, joten Peacemakerin suhteen ei ikinä odotettu paljoa. Tamma myytiin Tsekkiin huutopaukassa 3-vuotiaana jolloin ostaja kiinnostui sen harvinaisesta väristä. Harmillisesti väri ja taito ei kulkenut linjattain ja kovasta treenistä huolimatta Peacemaker ei ikinä läpäissyt maidenia jolloin tamma myytiin Yhdysvaltoihin Kalinforniaan siitostammaksi. Peacemaker oli huono tiinehtymään ja arviolta yksi neljännestä yrityksestä onnistu, jossain vaiheessa omistaja lopetti yritykset tuottavuuden kannalta joten Peacemaker varsoi elämänsä aikana vain kolme varsaa, joista yksitään ei perinyt emänsä väritystä ja joista yhdestäkään ei tullut kunnollista laukkaratsua.

ei. Matchmaker oli 168cm korkea sprintteri joka oli kotoisin Venäjältä suursiittolasta tilalta joka oli maan tunnetuimpia laukkahevoskasvattajia. Matchmaker kypsyi jo varhain aloittaen kisauransa 2-vuotiaana. Ensimmäisen vuotensa ori kilpaili vaihtelevasti, kuitenkin sijoittuen jokaisessa kisassa kärkinelikkoon. Myöhempinä vuosina Matchmakerin suoritukset paranivat, ori oli hyvin nopea jolta löytyi myös hämmästyttävän paljon kestävyyttä sprintteriksi. Sen vuoden varsoista Matchmaker oli nopein hevonen jolta odotettiin paljon, olihan sen isä Venäjän menestyneimpiä täysiverisiä mutta harmillisesti Matchmaker ei yltänyt läheskään samoihin tuloksiin isänsä kanssa. Ori kilpaili tasaisin tuloksin aina 6-vuotiskaudelle saakka startaten jopa arvokisoissa joissa ylsi huomattavalle sijoitukselle. Koska Matchmakerin tulokset olivat lupaavia ja orissa oli paljon hyviä ominaisuuksia, jäi Matchmaker tilalle siitosoriksi. Ori toimi pääosin Venäjällä siitosorina jossa sen jälkeläiset vaikuttavat Peacemakeria lukuunottamatta joka polveutui venäläisestä tammasta joka myytiin Saksaan tiineenä.

ee. Perfect Pitch oli samppanjanvärinen pienokokoinen täysiveritamma joka oli uniikki sen värin ja sukulinjojen puolesta. Tamma oli kotoisi venäjältä, arvatenkin maaseudulta. Laukkalinjoistaan huolimatta Perfect Pitch ei ikinä startannut kahta starttia enempää. Tammassa ei nähty potentiaalia, se ei ollut järin nopea vaikka kestävyyttä sillä oli, mutta voitontahtoa ei lainkaan jota kuvailtiin myös laiskaksi mutta tamma sai paljon anteeksi värinsä vuoksi. Kolmen vuoden iässä Perfect Pitch astutettiin Matchmakerilla, mutta pian astutuksen jälkeen tila meni konkurssiin ja hevoset huutokaupattiin. Huutokauppaan oli tällöin eksynyt saksalainen joka oli etsimässä hevosia talliinsa ja sai vihiä paikallisesta huutokaupasta. Vaikka Perfect Pitch oli väriltään harvinainen, ei se kiinnostanut paikallisia jotka olivat tositarkoituksella etsimässä laukkahevosia. Tamma ei ollut linjoiltaan kummoinen eikä sen kisatulokset imarrelleet ketään joten lopulta saksalainen sai huudettua tamman pilkkahinnalla itselleen. Perfect Pitch oli luonteeltaan herttainen, hyväsydäminen tamma joka oli loistava emä varsoilleen, mutta periytti samppanja värityksen vain yhdelle varsalleen, Peacemakerille eikä sen yhdestäkään varsasta tullut juoksijaa. Moni uudelleenkoulutettiin joko kenttä- tai esteratsastukseen, jossa ne pärjäsivät hienosti.

© VRL-00096

Jälkeläiset

Síoraí Trophy

englantilainen täysiverinen, ori
s. CAS 51 (04.06.2018), emä Lioness
id #27646 | tummanrautias, 160cm
G2, 15: 4-2-2-1, vs. 566 301 v€, voitot 27 %, sij 60 %

Passiflora MRC

englantilainen täysiverinen, tamma
s. CAS 52 (2018), emä Rich Love
id #28666 | 168 cm
G2, 15: 4-1-5-2, vs. 503 900 v€, voitot 27 %, sij 80 %

Valkyrie KNR

trakehner, tamma
s. 01.08.2019, emä Viorica
VH20-000-0000 | #PKK0000
ruunivoikko, 170 cm

Frost Bound Felis

englantilainen täysiverinen, tamma
s. 01.12.2021, emä Shiroi Mirachan
VH21-006-0387 | PKK4527
mustanvoikko dv, 165 cm
meriitit

Saavutukset
Rakennekuva-luokat
10.04.2022 - Stal Felis - tuom. aksu - BIS5, LKV - KTK-sert

Muu kuva -luokat
00.00.0000 - Paikka - tuom. Tuomari - palkinto
Arvonimi - myönnetty 00.00.0000
Meriitti - 00.00.0000 - 0p + 0p + 0p + 0p + 0p + 0p = 00p.
Porrastetut
Ominaisuuspisteet:
Nopeus: 464.53 p.
Kestävyys: 432.95 p.
Hyppykapasiteetti: 442.45 p.
Rohkeus: 542.11 p.
KERJ:n porrastetuissa tasolla 5/10 (1882.04 p.)
Koulutustaso:
CIC2 (KERJ) - koulutustavoite
100 cm (MEJ) - toissijainen tavoite
ko Helppo A, re 110cm

Tavoitteena VFA, loppuun kisaus
Villit kilpailut, 1 sijaa Jaosten alaiset kilpailut, 0 sijaa
24.6.2020 - Auburn Estate - Kenttä/Helppo - 9/12
20.9.2020 - Auburn Estate - Kenttä/Harraste - 1/16
27.9.2020 - Orange Wood - MEJ/80-90cm - 3/4
Laukat (G2, 28: 4-3-0-2)
Kilpaillut 2-4-vuotiaana laukoissa sileällä (22.07.2017-30.01.2018)
Statistiikka G2, 28: 4-3-0-2
Voittosumma 411 610 v€
Voittoprosentti 14 %, sijoitusprosentti 32 %

Merkkittäviä sijoituksia: Redrock Turf Stakes Breeders' Cup Turf Sprint prep, 2/11

Valmennus 00.00.00000

Lorem ipsum dolor sit amet, nostrud explicari sea id, pri verear volumus te. Quo tota movet deterruisset ut, sed te blandit copiosae. Ad qui eruditi omnesque adolescens. Ut prima expetendis quo, mea aliquip integre partiendo ex. Eos hinc expetenda ea, discere suscipit cu has, pro populo consulatu gubergren ea.

Valmennus 00.00.00000

Lorem ipsum dolor sit amet, nostrud explicari sea id, pri verear volumus te. Quo tota movet deterruisset ut, sed te blandit copiosae. Ad qui eruditi omnesque adolescens. Ut prima expetendis quo, mea aliquip integre partiendo ex. Eos hinc expetenda ea, discere suscipit cu has, pro populo consulatu gubergren ea.

Kaappi

Varusteista ja muista tarvikkeista kiitos Equestrian Pro, Oddpixel, MWS Boutique, Sokka Luxuries, Mestyn Varuste & Stjärnesands Hästeri

Varustaminen

Varustaminen

Loimitus

Loimitus

Ruokinta

Ruokinta tähän