a sim-game horse / virtuaalihevonen
Kaiken © VRL-14365
Layout © M Layouts

Rotu, skp hollanninpuoliverinen, ori
Syntymäaika 13.06.2019, 10v
Säkäkorkeus, väri 168 cm, ruunivoikonkirjava (Ee/Aa/nCr/nW20?)
Rek. numerot VH19-012-0130, PKK3190
Painotus, taso kenttäratsastus, tavoite CIC3 koulutetaan
Omistaja Nicholas Rose (VRL-14365)
Kasvattaja Sydney Collins (VRL-14365)

Ei kellään oikeastaan ollut mielessä hankkia uutta puoliverikasvattia. Kenellä nyt on aikaa pientä kuritonta varsaa muutenkaan hoitaa? Noh, sattuipa kuitenkin niin, että Lindsay Estate tarjosi orejaan julkisesti jalostukseen Keskustan palstalla ja Nicholaksen silmään sattui heti erikoisvärinen meriittihai. Mies päätti heti lähteä etsimään tammaa tälle täydelliselle puoliveriorille ja etsintä tuotti äkkiä tulosta. Tuttu Kanadassa omisti ratsastuskoulutamman, joka ei koskaan ollut varsonut, oli kilpaillut ja luonteesta ei löytynyt moittimista. Nicholas ei tarvinnut täydellisiä vanhempia, kunhan varsasta tulisi jotain sopivaa. Niinpä ehdotuksia lähti molempiin suuntiin ja muutama kuukausi myöhemmin tuli viestiä kimon tamman omistajalta. Sieltä oli varsa tulossa.

Quill on osoittautunut melko kömpelöksi, ja jopa hieman hullunkuriseksi oriksi. Sille tulee helposti tekemisen puute ja alkaa silloin sähläämään ja sooloilemaan omiaan, etenkin jos joku ei satu olemaan komentamassa sitä. Kömpelyydestä huolimatta, Quill on kiltti ja miellyttämisenhaluinen, vaikka aina ei ihan onnistukaan, kun ei ihan ymmärrä mitä siltä pyydetään.

Ori on sinänsä helppo hoitaa, eikä se juurikaan pane vastaan oikein missään asiassa, kunhan ei tarvitse seistä paikallaan liian kauaa. Orin keskittymisen kanssa on vielä treenattava. Quill pitää harjaamisesta ja ihmisen läheisyydestä, ja usein yrittää antaa oman osansa takaisinkin, vaikkei ihan tunnu ymmärtävän, että ihmisiä ei harjata samoilla harjoilla kuin hevosia. Nuori ori on myös hyvin kiinnostunut ympäröivästä maailmasta, ja lähtee mielellään tutkimusretkelle ihan omin nokkinensa.

Mitä taas tulee Quillin kanssa työskentelyyn, on se osoittautunut tavallaan nopeaksi oppijaksi, vaikka välillä pitää asioista muistutella. Kuten siitä, että riimunnarun päässä kuuluu seurata ihmistä, ei taluttaa häntä. Toisaalta oppimishetket eivät käy pitkäksikään, sillä orin menoa on hauska seurata, vaikka se saattaakin kömpelyydeltään koitua aika ajoin hieman turhauttavaksi.

Quill on osoittautunut myös oikein kiltiksi matkustajaksi, ja tutustuminen traileriin meni ensimmäisellä kerralla huomattavan hyvin. Matkustaminen yksin sujuu myös yllättävän hyvin, vaikka nuori tarvitseekin tekemistä matkan ajaksi. Tuntemattomat paikat eivät Quillia myöskään hetkauta, vaan se kulkee nätisti tutun ihmisen mukana ja tutkii uusia paikkoja, asioita ja ihmisiä tukahduttamattomalla mielenkiinnolla. Sama koskee myös eläinlääkäriä, joka ei tuntunut Quillia koskaan häiritsevänkään.

i. Infinity Spell
kwpn, 168cm, smoky cream sabino
PP-MVA, PKK-V, KTK-III, KWPN-I
ii. Fos Artex
kwpn, 169cm, cre
KRJ-II, KWPN-II
iii. Old Faithful
iie. Allouette 'N
ie. Chronophobia (VRL)
fwb, 167cm, mvk
KRJ-I (04/16), KTK-II, VIP MVA Fn
iei. Chronological
iee. Fearful Raven
e. Groot Bouquet
kwpn, 168cm, rtkm
PP-MVA
ei. Luft up!
evm, holst, 171cm, rnkm
eii. Labertasche
eie. Passion
ee. Ruiker
evm, kwpn, 166cm, prt
eei. Intrigieren F
eee. Galadrial

Jälkeläiset

Saavutukset
Rakennekuva-luokat
05.07.2019 - Saariston hevosopisto - tuom. Lynn - HY / EM: Hevosen väri
"Todella hienot sävyt ja pehmeän liukuva maalauksellinen tuntu. Rotuisekseen raskas ja matalajalkainen, takaosan kulmaukset epävarmat. Pitkä, ilmava kaula."

Muu kuva -luokat
EV-II - 31.10.2019 - 6p + 5p + 5p + 2p + 3p + 9p = 30p. Tilaisuuden paras 2-vuotias
KV-II - 20.04.2020 - 7p + 4p + 5p + 1p + 1p + 3.5p = 21.5p.
KEV-II - 30.08.2019 - 5p + 5p + 5p + 1p + 3p + 9p = 28p.
Porrastetut Tavoitteet
Ominaisuuspisteet:
Koulutustaso:
CIC3 (KERJ) - koulutustavoite
ko: vaativa B / re: 125 cm / me: 120 cm

Tavoitteena KTK, KERJL?, YLA?
Tapahtumat ja suurkilpailut
30.12.2022 Black Harvest Stables Kenttämestaruudet 2022 KERJ Nuorten hevosten kenttämestaruus CIC1 1/23
21-27.2.2022 Convallaria Estate Convallaria Eventing villit CIC1 8/24 (55,4 vp)
Palkintokaappi

Irtohypytystapahtuma nuorille estehevosille Auburnissa 25.7.2019

Kello oli vaille kolme iltapäivällä torstaina 25. heinäkuuta, kun Auburnin pihaan ajoi hopeanharmaa vuoden 2015 Chevrolet Silverado avolava vetäen perässään tummansinistä traileria, jonka kylki oli koristeltu hopealla "Stal Felis" kirjoituksella ja logolla. Parkkeerattuaan ja sammutettuaan auton, pitkä, melko hoikka, tummahiuksinen mies hyppäsi ulos Silveradosta ja suuntasi trailerille, jossa hän avasi takaluukun. Michelle, tallin ainoa suomenkielinen henkilö ja tänään Nicholaksen avustajana toimija, seurasi miestä trailerille ja astui sisään trailerin etuovesta irrottaakseen kyydissä seisovan kaksivuotiaan puoliveriorin.

"It's open!" Nicholas ilmoitti ja Michelle lähti varovasti peruuttamaan innokasta - ja erittäin toheloa - nuorta hevosta, kiinnitettyään ensin riimunnarun orin vaaleansiniseen pehmeään riimuun.

"No niin..." nuori nainen huokaisi ja astui eteenpäin. Kauaa hän ei kerennyt varovasti orin kanssa trailerista ulos peruuttaa, kun Quill päättikin jo osaavansa ulos ilman apuja. Michelle huudahti puhtaasta yllätyksestä, mutta onnistui pitämään kiinni narusta.

Nyt ulkona kärrystä, Michelle mulkaisi kanssamatkustajaansa, joka naureskeli aivan liian huvittuneen näköisenä tapahtuneelle. "You oughta shut your face every now and then", hän sähähti miehelle, joka yritti parhaansa saada naurunsa loppumaan, nostaen kätensä ilmaan antautumisen merkkinä.

"You can get your own hack in and out of the trailer", nainen mutisi happamana ja tunki riimunnarun suoraan Nicholaksen käteen, joka vain hymähti huvittuneena ja silitti nuorta oria kaulalle. "You're no hack, my lovely boy", hän vakuutti hevoselleen.

"Alright, here. You might as well put them on Quill since he's your horse anyway", Michelle tokaisi saapuessaan takaisin parivaljakon luo, nyt kantaen suitsia. Nicholas totteli sanomatta mitään vastaan ja ojensi riimunnarun takaisin Michellelle. Mies avasi riimun ja veti sen orin kaulalle, jotta hän saisi suitset sen päähän. Quill oli juuri ja juuri totutettu D-kuolaimeen, mutta Nicholas onnistui saamaan sen nuoren hevosen suuhun ilman isompaa taistelua tai maanittelua.

"I can go and sign us in, you can handle the warm-up thing", Michelle tarjosi ja Nicholas nyökkäsi myötyvästi.

"That sounds fine. And which way is the riding arena?" Nicholas kysyi. Mies ei koskaan ennen ollut astunutkaan Auburnin maille, mutta Michelle oli matkalla tutustunut Auburnin tiloihin heidän nettisivuillaan.

"I'm pretty sure it's the big one right next to the riding field, no idea how you can get in. Let's go see, yeah?"

Kaksikko lähti tutkimaan tallin ja maneesin aluetta ja löysi tiensä pian sisään, pienellä avustuksella tietenkin. Nicholas lähti jo verryttelemään ylienergisen orin kanssa, kun Michelle suuntasi kansliaan ilmoittamaan heidän paikkalle tulostaan. He olisivat kuulemma kolmansina esiintymisvuorossa.

Aika hurahti siivillä ja pian olikin jo vuorossa Quill. Edellisen orivarsan suoritus oli näyttänyt Nicholaksen silmään melko hyvältä, eivätkä pisteet olleet mitenkään huonot. Oli saanut jopa kuulla, että ruunikko suomalaissukuinen varsa oli palkittu Finest Foal -arvonimellä. Voi kun Quillista ikinä olisi edes siihen...

Suoritus aloitettiin ravin esittämisellä ja Nicholas sai yllättyä hevosensa energiasta, vaikka oli ajatellut ylimääräisen kuluneen jo verryttelyssä. Seuraavaksi mies sai irrottaa riimunnarun kuolaimesta ja ori päästettiin vapaaksi. Se laukkasi hetken uteliaana edes takaisin maneesin avarassa tilassa, kunnes Nicholas lähti ohjaamaan sitä kujalle. Michelle oli toisessa päässä vastassa oman narunsa kanssa.

Quill lähti ilman turhia miettimisiä kujalle yhä laukaten ja hyppäsi, vaikkakin vähän... noh, kömpelösti. Nicholas katsoi menoa haikeissaan, miettien niitä edellisiä kertoja, kun nuori kenttäratsun alku oli kotona hypännyt niin komeasti jokaisen esteen. Mikseivät ne ikinä voineet pistää parastaan silloin kun sen aika oli?

Pisteet saatiin kuulla hieman myöhemmin, ja Nicholas sai yllättyä tällä kertaa iloisesti. Kakkonen hyppytekniikasta ei ollut ollenkaan huono ja kolmonen askellajeista vasta saikin miehen onnelliseksi. Ehkä orista kehittyisikin jotain hienoa pienellä hiomisella?

Satulan kokeilua 20.7.2019

Muutaman päivän päästä oltaisiin lähdössä taas kerran Suomeen. Järjestelyistä oli jo puolet valmiina, joten päätettiin kuluttaa aikaa Quillin kanssa jotenkin muuten. Kaksivuotiaalle oltiin jo varusteita hankittu aika läjä, mutta satuloita ei oltu vielä päästy totuttamaan. Tähän asti kaikki oli mennyt melko helposti ilman ongelmia, mutta en vielä luottanut siihen, että nuori ori pysyisi kiltisti paikoillaan ilman häslinkiä. Huolimatta siitä, että se oli tottunut huomattavan nopeasti suitsiin, kuolaimeen, sekä kuolaimettoman tottelemiseen.

Leppoisana sunnuntai iltapäivänä siis eristin Quillin hiekkapohjaiseen pyöröaitaukseen, satula istuen aidalla odottamassa. Ori hölkkäsi ympäriinsä tutustuen uuteen paikkaan, johon sitä ei ennen oltu laitettu. Nojasin aitaa vasten ja katselin orin menoa hetken. Pian päätin kuitenkin lähteä toimeen.

"Hey boy", kutsuin, yhä katsoen nuorta hevosta ja odottaen sen reagointia. Iloiseksi yllätyksekseni, Quill kääntyi minuun korvat hörössä ja ravasi luokse, haistellen nyt käsivarsillani olevaa mustaa yleissatulaa.

"What do you think? It's a saddle, and I thought we should start trying it on you", sanoin, hymyillen huvittuneesti Quillin kyseenalaistavalle ilmeelle.

"Now now, it's not a monster. It just goes on your back, that's all", lupasin lempeällä äänellä ja taputin nuorta kaulalle. Ori oli tutustunut jo satulahuopaan, joten asettelin vaaleansinisen sellaisen orin selkään. Se ei juurikaan reagoinut, katseli vain satulaa korvat pyörien eteen ja taakse. Sitten nostin satulan takaisin käsivarsilleni ja astuin Quillin viereen. Sepä päätti kuitenkin pitää satulan näkökentässään ja kääntyi mukanani.

"Right. Do I need to tie you up, then? Stay still, would you?" puhelin orille ja astuin sen vierelle uudelleen. Nyt ori tyytyi vain kääntämään päätään ja katselemaan minua kun varovasti asetin satulan huovan päälle sen selkään. Quill astui sivuttain ja ravisteli itseään hieman, saaden satulan liukumaan pois sen selästä. Huokaisin ja otin satulan takaisin syliini.

"Alright, alright. Next time, then, yeah?"

Kaappi

Varusteista ja muista tarvikkeista kiitos Equestrian Pro, Oddpixel, MWS Boutique, Sokka Luxuries, Mestyn Varuste & Stjärnesands Hästeri

Varustaminen

Kotona liikutusta ja muuta kevyempää varten Quill varustetaan LG-suitsilla, yleissatulalla ja -huovalla. Suojat kaikkiin jalkoihin, jos mennään maastoon tai hypitään. Normisatulavyön kanssa pehmuste.
Estetreeniin päälle estesatula estehuovalla ja panssarivyöllä, sekä martingaali. Romaani satulan alle! Lisäksi (siniset) suojat kaikkiin jalkoihin (takajalkoihin normisuojat, ei pitkiä hivutussuojia). Kuolaimena LG (tai nivelbaucher) ja sininen korvahuppu.
Koulutreeniin koulusatulalla ja -huovalla. Kuolaimena nivelbaucher. Ei saa käyttää pinteleitä! Aina tarvittaessa koulusuojat. Satulavyön kanssa pehmuste.

Kilpailuissa rataesteosuudelle estesatula ja joko valkoinen tai vaaleansininen huopa. Muista romaani, panssarivyö ja martingaali! Mustat kisasuojat kaikkiin jalkoihin ja korvahuppu. Kuolaimena LG (tarpeen vaatiessa nivelbaucher).
Kouluosuudelle normaalisti koulusatula, valkoinen huopa sekä musta kisahuppu. Ei romaania! Kuolaimena nivelbaucher. Muistathan laittaa satulavyön kanssa pehmusteen!
Maastoesteosuudelle estesatula vaaleansinisellä huovalla, romaanilla, martingaalilla ja panssarivyöllä. Kuolaimena aina LG-kuolaimeton! Suitsien kanssa musta korvahuppu. Etujalkoihin siniset jännesuojat pehmusteen kanssa ja mustat putsit; takajalkoihin siniset hivutussuojat myös pehmusteen kanssa.

Loimitus

Sadeloimi päälle sateisella, märällä tai tuulisella säällä.
Ulkoloimi päälle nollan ja -5°C tuntumassa. Jos sataa lunta/räntää/vettä, laita kaulakappaleen kanssa. Muuten riittää ilman kaulakappaletta.
Toppaloimi päälle jos pakkasta enemmän kuin -5°C, aina kaulakappaleen kanssa.
Fleeceloimi toppaloimen alle jos pakkasta yli 20 astetta. Tallissa fleeceloimi jää yhtä kovilla pakkasilla myös päälle. Matkustaessa fleeceloimi traileriin ja lentokoneeseen. Fleeceloimi toimii myös kuivatusloimena, jos ori on märkä esim. treenin tai pesun jälkeen.

Muuta

Huomaathan että Quill kengitetään vain kilpakaudella! Talvella liukkaalla kelillä siniset bootsit jalkaan (talvella pohjaan kiinnitetään nastat).
Matkustaessa jalkaan matkasuojat ja häntään häntäsuoja. Fleeceloimi aina matkustaessa päälle! Musta nahkariimu on kisakäyttöä varten, sininen pehmeä riimu vain koti- ja matkustuskäyttöön.
Tarhaan ilman riimua! Quill tarhataan lisäksi etujaloissa heijastinjännesuojat, vuoden ympäri.
Muista tarkistaa Quillin jalat joka päivä. Treenin jälkeen kylmäyssuojat joka jalkaan vajaa tunniksi, riippuen rasituksesta, ja kylmäyksen jälkeen lämpölinimenttiä jalkoihin.

Ruokinta

Aamu Päivä Ilta
Heinä 2 kg 1 kg 2 kg
Harmonia 0,5 kg 0,5 kg 0,5 kg
Easy Digest * 1 kg 1 kg 1 kg
Power Mix - - -
Kamomilla ** 3 g 3 g 3,5 g
Hampunsiemen *** 35 g 30 g 35 g
Kurkuma *** - - 0,3 rkl

* Easy Digest on turvotettava lämpimässä vedessä ennen ruokintaa
** Kamomilla sekoitetaan lämpimään veteen ja lisätään haudutettuna muun ruoan joukkoon
*** Hampunsiemen ja kurkuma sekoitetaan muun ruoan joukkoon
ALLERGINEN KAURALLE, ETHÄN ANNA SITÄ MISSÄÄN MUODOSSA!