a sim-game horse / virtuaalihevonen
Pääkuva © VRL-05265
Maneesikuva © VRL-14365
Layout © M Layouts

Rotu, skp haflinger, tamma
Syntymäaika 28.06.2010, 11v
Säkäkorkeus, väri 137cm, rautias (liinakko) (ee/Aa)
Rek. numerot PKK2404 | VH17-057-0018
Painotus, taso yleispainotteinen, heB / 70cm / noviisi
Omistaja Nicholas Rose (VRL-14365)
Kasvattaja Tero & Manta Pelkonen, Halimäen tila

Luonteeltaan Neisa on lempeä ja seurallinen haflingertamma, joka ihastuttaa monia kauniilla ulkonäöllään ja ihanalla luonteellaan. Se on leppoisa hevonen, jonka kanssa hoitotoimenpiteet sujuvat varsin mutkattomasti. Tammaa voi pitää hoitotilanteissa huoletta irti, sillä se ei lähde vaeltamaan mihinkään. Neisa nauttii pitkistä harjaustuokioista sekä tietysti rapsutuksista, jolloin se venyttää tyytyväisenä kaulaansa ja nostaa ylähuultaan ilmaan. Se antaa varustaa itsensä, nostaa kaviot pyydettäessä ja ei hetkahda pesuakaan. Ell. toimet ja kengitys sujuvat myös mutkattomasti, mutta traileriin meno tuottaa päänvaivaa. Siihen onkin varauduttava runsaalla ajalla sekä mahdollisilla apukäsillä. Taluttaessa Neisa kulkee rennosti vierellä ja katselee yleensä innokkaana ympärilleen.

Ratsuna Neisa on kuuliainen ja reipas, mutta toisaalta raipalle on välillä käyttöä. Danielin sanoin Neisassa on muutakin ponimaista kuin pieni koko: se osaa kujeilla ja sumuttaa ratsastajaansa. Välillä Neisa esittää pieniä pukkiloikahduksia ja säpsähdyksiä, kun tuuli heilauttelee puiden lehtiä, toisinaan se yrittää kaikin keinoin oikoa kulmissa ja välillä se kerta kaikkiaan unohtaa kuunnella pohjeapuja. Tammassa on työmaata. Se oli oppinut edellisessä kodissaan huijaamaan pikkutyttöjä, jotka sillä pääasiassa olivat ratsastaneet, ja se tiesi kyllä, kuinka laistaa töistä niinä päivinä, kun sitä ei sattunut huvittamaan. Esteillä Neisa on reipas, mutta vaatii määrätietoista ratsastusta. Se maastoilee hyvin porukassa, mutta yksin kulkiessa se vähän jännittää ja tuppaa näkemään mörköjä.

© VRL-14527

i. Conradin
hafl
ii. Andris iii. unknown
iie. unknown
ie. Claritta iei. unknown
iee. unknown
e. Nesina
hafl
ei. Jaronas eii. unknown
eie. unknown
ee. Nicolina eei. unknown
eee. unknown

Sukuselvitys

Lorem ipsum dolor sit amet, nostrud explicari sea id, pri verear volumus te. Quo tota movet deterruisset ut, sed te blandit copiosae. Ad qui eruditi omnesque adolescens. Ut prima expetendis quo, mea aliquip integre partiendo ex. Eos hinc expetenda ea, discere suscipit cu has, pro populo consulatu gubergren ea.

Debet omittantur id est, in atqui eleifend ius. Unum mediocrem eu quo, choro consequat concludaturque vix no. Alienum forensibus consectetuer vim ut, quaeque patrioque mnesarchum mei an. Id pro nostrud fuisset definitiones. Ex vix ornatus nonumes eligendi, vim habeo volumus ut, brute doming accommodare quo ei.

Jokulaji
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
Jokulaji
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Pinkkiä ja violettia, 03.06.2018 by omistaja

"Myydään ihania hevosia, osta nyt!" luki myynti-ilmoituksessa foorumilla jossa siihen ensimmäisen, ja viimeisen kerran törmäsin. Tai ainakin minun silmäni näkivät sen niin, joten klikkasin tieni aiheeseen ja päädyin tuijottamaan sydämet silmissä söpöä, pientä haflingertammaa, joka seisoskeli kuvassa kauniina, mutta haikean näköisenä. Ei siinä voinut muuta, kun alkaa miettiä karsinapaikkaa ja oliko lompakko tarpeeksi paksu. Tultaisiin elämään purkkihernekeitolla vähän aikaa...

Silmän räpäys ja liinakko seisoikin jo omassa, uudessa karsinassaan minua tuijottaen herkkujen toivossa. Eihän minulla ollut harmaintakaan aavistusta mitä tästä tulisi, mutta tiesin, että mitään negatiivista se ei olisi. Neisa olisi sitten vaikka kesänalkajaislahja, jos mitään. Siltä se näyttikin, ja tiesin, että tamman tulevissa varusteissa tulisi olemaan ekstramäärä pinkkiä ja violettia.


Edellisen omistajan ensikohtaaminen

Myydään 7-vuotias Suomessa syntynyt haflingertamma. Toimiva perushevonen. Kuuliainen kouluratsu, esteillä vaatii määrätietoista ratsastusta. HeB/70cm, maastoilee hyvin porukassa, yksinään jännittää. On tehnyt pari ratsastuskoulun tuntia ja maastoillut oppilaiden kanssa. Toisinaan keksii kujeita, mutta säännöllisesti läpiratsastettuna erinomainen ponikokoinen ratsu lapsille ja nuorille. Kiltti ja seurallinen, hoitotoimenpiteet ell ja kengitystä myöten sujuu tämän kanssa helposti. Lastaustreeniä kuitenkin kaipaa.

Näillä sanoin myytiin kaunista haflingertammaa Neisaa. Se ei sulattanut minua pelkästään kuvallaan vaan myös varsin mielenkiintoisella luonteellaan. Se on poni, josta löytyi luonnetta ja jonka kanssa kaikkia asiat eivät olisi itsestäänselvyys. Se on poni, joka oikein houkutteli minua luokseen, joten aika nopeasti näppäilin myynti-ilmoituksessa olevan puhelinnumeron puhelimeeni ja soitin. Koeratsastuspäivä sovittiin ja sen päivän alkaessa en voinut muuta kuin ihastua vielä lisää tuohon pieneen ponipalleroon. Luonteeltaan varsin ihana Neisa sai kuitenkin ratsastaessa hikikarpalot nousemaan otsaan vaikka lokakuinen sää olikin viileä, lähes hyytävän kylmä. Siinä oli tekemistä todella paljon, mutta siitä jos mistä olin enemmän kuin innoissani. Olin päättänyt, että jos Neisa läpäisee ostotarkastuksen, niin se tulee olemaan minun. Ja niinhän siinä kävi, että olin pian haflingertamman omistaja.

© VRL-14527


Historiaa Daniel Susinevan sanoin

Uusi myyntiponi oli sulattanut ratsastuskoululaisten sydämet. Se oli käynyt vain parilla tunnilla paikkaamassa jalkaansa kuumotellutta Melvin-ponia, ja sen toivottiin jo jäävän. Piti pysytellä lujana: Mallaspuroon ei oltu hankkimassa juuri nyt uutta opetushevosta. Neisalle etsittäisiin sopiva koti, ennen kuin joku hurjapäinen ponituntilainen kaappaisi sen, karauttaisi metsään ja kätkisi sen johonkin hylättyyn latorakennukseen.

Vankkarakenteinen haflinger tuntui kokoaan isommalta, ja se sopisi epäilemättä moneen käyttöön. Sillä olisi jonkun onnekkaan lapsen mukava opetella ratsastamaan, tai sitten sen löytäisi pienehkö aikuinen, jota ihastutti pikkuhevosella harrastaminen. Ja, kuten oli nähty, ratsastuskoulussa Neisa ilahduttaisi aivan takuulla laajaa asiakaskuntaa.

Juuri nyt Neisa marssi pontevana Lynnin alla kentällä. Neisa oli melko reipas, mutta kouluraipalle oli silti välillä käyttöä. Hevosessa oli muutakin ponimaista kuin pieni koko: se osasi kujeilla ja sumuttaa ratsastajaansa. Välillä Neisa esitti pieniä pukkiloikahduksia ja säpsähdyksiä, kun tuuli heilautteli puiden lehtiä, toisinaan se yritti kaikin keinoin oikoa kulmissa ja välillä se kerta kaikkiaan unohti kuunnella pohjeapuja. Tammassa oli työmaata. Se oli oppinut edellisessä kodissaan huijaamaan pikkutyttöjä, jotka sillä pääasiassa olivat ratsastaneet, ja se tiesi kyllä, kuinka laistaa töistä niinä päivinä, kun sitä ei sattunut huvittamaan.

Onneksi sitä enimmäkseen taisi kuitenkin huvittaa. Silloin, kun sille selvästi ilmaistiin, mitä siltä haluttiin, se teki kyllä työtä käskettyä. Neisa ei ollut mikään yhteistyökyvytön muuli, vaikka pilkettä silmäkulmasta löytyikin.

Hankalimmillaan Neisa oli silloin, kun se piti lastata traileriin. Se ei ollut elämänsä aikana matkustanut kuin pari hassua kertaa: synnyinkodistaan uudelle omistajalle, kerran klinikalle tutkittavaksi ja sitten meille. Niinpä sen kanssa harjoiteltiin lastaamista. Olisi ihan suotavaa, että kun sille löytyisi uusi omistaja, se saataisiin roudattua hänen tai heidän luokseen.

© VRL-05265

Kaappi

Varusteista kiitos Equestrian Pro, Oddpixel, Hemsbury Saddlery & Stjärnesands Hästeri

Varustaminen

Yleisesti Neisa varustetaan ruskealla yleissatulalla ja jommalla kummalla satulahuovalla. Jos mennään esteitä tai muuta rankempaa, laitetaan romaani satulan alle! Neisalla käytetään LG-kuolaimetonta englantilaisten suitsien kanssa. Maastoon aina takasuojat ja esteille suojat kaikkiin jalkoihin! Rankempaan koulutreeniin pintelit kaikkiin jalkoihin!
Estekisoissa käytetään estesatulaa valkoisella estehuovalla. Romaani satulan alle! Lisäksi suojat kaikkiin jalkoihin! Anatomiset suitset D-nivelkuolaimella.
Koulukisoissa koulusatula nahkaisella koulusatulavyöllä ja valkoinen huopa. Anatomiset suitset D-nivelkuolaimella.

Loimitus

Toppaloimi päälle jos ulkona on hyvin kylmä, eli ainakin -10°C ja/tai tuulee hyvin kylmästi.
Kevyellä sadesäällä (eli esim. keväällä ja kesällä) vaaleanpunainen sadeloimi. Ei kuitenkaan välttämätön jos on lämmin eikä sada kaatamalla. Syksyllä ja muuten kylmällä sadekelillä paksumpi tilkkukuvioinen loimi.
Villaviltti on sitä varten, jos tamma hikoilee ratsastuksen jälkeen tai on märkä. Se toimii myös ratsastusloimena. Villaloimea käytetään ulkoloimena tai toisen loimen alla lämmikkeenä. Talvella matkustaessa voi villaloimen laittaa traileriin päälle.

Muuta

Huomaathan että Neisaa ei kengitetä! Talvella liukkaalla kelillä mustat bootsit jalkaan (talvella pohjaan kiinnitetään nastat).
Matkustaessa jalkaan matkasuojat ja häntään häntäsuoja. Kylmällä säällä villaloimi päälle. Vaaleanpunainen kangasriimu päähän!
Tarhaan ilman riimua!

Ruokinta

Ruokinta tähän