Hevosen hoito

Mitä hoitaminen tarkoittaa?

Meillä Daalessa tallin hevosten hoitomahdollisuus on askel tuntilaisten parempaan hevosen tuntemukseen, hoitamiseen ja vuorovaikutukseen niin ison eläimen, kuin muidenkin hoitajien kanssa. Hoitaminen antaa vastuuta, mutta ei kuitenkaan vaadi yhtä paljon, kuin hevosen omistaminen. Näin nuoremmatkin saavat mahdollisuuden kokea tilanne nelijalkaisen eläimen kanssa, joka opettaa ja varmasti on myös mukavaa ajanviettoa.

Entä mitä saan tehdä hoitoheppani/-ponini kanssa?
Hoitajan tehtäviin kuuluu hevosen ja sen varusteiden huolto. Aina tallilla käydessäsi, sinun tulisi harjata hevonen hyvin; puhdistaa sen kaviot, siistiä jouhet ja myös tarkistaa sen fyysinen kunto. Varusteet, niin harjat, suitset, satula, kuin vesikuppikin tulisi pitää puhtaana, eikä mikään estä hoitajaa auttamasta tallin työntekijöitä heidän päivittäisissä askareissaan, kuten karsinoiden ja tallin putsauksessa. Myös minien tunneilla taluttaminen kuuluu hoitajan tehtäviin ja talutetuista tunneista voi ansaita merkkejä.

Hevosille otetaan aina vain ja ainoastaan yksi hoitaja kerrallaan, joka kirjoittaa tai piirtää tai muuten kertoo hänen askareistaan ja hoidokin kuulumisista päiväkirjaan säännöllisesti.
Hevosen päiväkirjaan on ilmestyttävä tarinaa, piirrosta tai muuta vastaavaa vähintään kerran kuukaudessa, muutoin hevoselle etsitään uusi hoitaja. Myös kisaaminen hevosella ja tallin toimintaan osallistuminen lasketaan aktiivisuudeksi. Emme kuitenkaan vaadi päivittäistä aktiivisuutta keneltäkään, sillä Daalessa otetaan asiat rennosti, eikä kaikkia heti heitetä ulos.

Hevosilla kilpaileminen

Hoitajat saavat osallistua haluamiinsa kisoihin hevosella, kunhan tuloksista ilmoitetaan hevosen päivikseen mahdollisen tuotoksen kera.

Entä hevoset joille ei oteta hoitajaa?
Daalessa on tällä hetkellä yksi hevonen, Roy, jolle ei oteta hoitajaa. Hoitamisen sijasta kuitenkin, hevoselle otetaan aktiivinen ja erittäin kokenut kisaaja, joka kisaa orin kanssa niin VRL:n alaisissa, villeissä, kuin tarinakilpailuissakin. Tarinoinnin ja piirtelyn sijaan vain tuloksista ja/tai tuotoksista ilmoitetaan hevosen päiväkirjaan. Royn kisaajan on oltava erittäin kokenut ratsastaja, joka pystyy käsittelemään oria.

Okei, haluaisin hoitajaksi. Mitä teen?

Hoitaja-/kisaajahaku löytyy tallin foorumilta ja hoitajaa etsivät hevoset näkee joko foorumin aiheesta, hevoslistauksesta tai hevosen omalta sivulta. Etusivulla ilmoitetaan aina milloin hoitajahaku on auki ja kuinka monta hevosta hakee hoitajaa.

HUOM!
Talli järjestää kursseja, joka jokaisen hoitajahalukkaan täytyy läpäistä ollakseen pätevä hevosen hoitamiseen. Näitä kursseja järjestetään usein ja yhdelle kurssille otetaan viisi kokelasta. Kurssit koostuvat kysymyksistä ja tehtävistä, joihin vastaukset löytyvät tallin sivuilta tai vähintään netistä. Siksipä kaikkien tulisi katsella sivut (ja klikkailu!) tarkasti läpi päästäkseen kurssi hyväksytysti läpi. Mikäli ei pääse kurssista läpi, aina voi yrittää uudelleen!

Hieman sääntöjä hoitajille
- Ketään ei saa ikinä kiusata tarinoinnin ulkopuolella ja riidat selvitetään inhimillisesti vaikka modejen kanssa
- Niin sanottu "raaka" K-18 sisältö on tarinoissa ja kuvissa ehdottomasti kielletty, mutta K-16 sisältöä saa esiintyä ja aina pyritään realistisuuteen, mitä on tietysti vaikea toteuttaa ilman satunnaista mainintaan väkivaltaan, intiimiin romantiikkaan yms. Sellaiset ovat siis sallittuja ja foorumilla kävijät selaavat sisältöä omalla riskillään ja maalaisjärjellään
- Realistisuus on tärkeä osa tallin toimintaa, siksi tarinoissa/kuvissa ei saa esiintyä keijuja ja yksisarvisia
- Aktiivisuutta vaaditaan ainakin pari kertaa kuukaudessa, mutta IRL-kiireet otetaan aina huomioon, kunhan niistä pyrittäisiin ilmoittamaan

Yhteenveto hoitajan tehtävistä
- Kirjoittaessasi tarinaa, siihen tulisi sisältää muutakin kuin pelkkää hevosen paijaamista. Tallilla ollessaan hoitaja saa esimerkiksi ruokkia ja juottaa hevosia, putsata karsinoita ja tarhoja, pitää tallin siistinä, auttaa päivän tuntilaisia ja lauantaisin jää tarvittaessa talutustunnille taluttamaan.
- Hevosella saa ratsastaa vain, kun se ei ole menossa tunnille, eikä saa ratsastaa rankkoja treenejä koulu- ja esteteho päivinä, tai kun hevosella on useampi tunti samana päivänä. *
- Sunnuntaisin ei saa ratsastaa lainkaan, mutta muuten tallille saa tulla hevosta hoitamaan.
- Tallilla on aina porukkaa (tuntilaisia, henkilökuntaa, muita vierailijoita...), otathan heidätkin tarinoissasi/piirroksissasi huomioon?
- Omia NPC-hahmoja (non-player-character, ei siis ole kenenkään pelattava hahmo) saa keksiä ja käyttää, mutta myös tallin henkilökuntaa suositellaan käytettävän.
- Otathan huomioon tallin miljöön!
- Kysymyksiä? Aina saa kysyä!

Kurssit

Hoitajahaut

* Hoidokeilla ratsastaminen ei ole koko hoitamisen ydin, vaan hyvin pieni osa sitä. Suosittelemme enemminkin osallistumaan hoitsun kanssa oman ja muiden tallien aktiviteetteihin.

Kaikki sisältö © Daale 2017, ellei toisin mainita
VIRTUAALITALLI / A SIM-GAME STABLE
TOIMII PARHAITEN CHROMELLA JA FIREFOXILLA