Tuntikalenteri
Huom! Kaikki tunnit ovat kuvitteellisia, eivätkä oikeasti tapahdu, ellei erillistä kutsua ole.

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai
16-17 Alkeis II Askellaji Talutustunti
17-18 Jatko I Alkeis I Jatko II Askellaji Alkeis I Talutustunti
18-19 Alkeis II Jatko I Erikoistunti
19-20 Kouluteho Esteteho Jatko II
20-21 Estetunti Koulutunti Este- ja koulutunti
Sunnuntai on hevosten lepopäivä. Tyhjänä olevat tunnit ovat aikaa jolloin maneesi ja kenttä ovat yksityisten ja hoitajien käytössä. Myös yksityistunnit ja -valmennukset järjestetään tyhjinä tunteina.

Alkeis I

Hevoset
Teema, Vega, Aarre, Missy, Iffy, Boo ja Toby

Opettajat
opettaja ja opettaja

Alkeistunnilla harjoitellaan perus ratsastukseen kuuluvia asioita, kuten milloin kevennetään ravissa, kuinka nostaa laukka, miten käsien, kyynärpäiden ja hartioiden pitää olla, ja kuinka oikeasti annetaan hevoselle pohkeita. Silloin tällöin myös leikki- ja teoriatunteja pidetään tavallisen ratsastuksen lisäksi. Taluttaja on sallittu. Tunnille otetaan kuusi oppilasta ja tällä hetkellä paikkoja on jäljellä kaksi.

Alkeis II

Hevoset
Teema, Vega, Aarre, Missy, Iffy, Boo ja Toby (+ Gaby)

Opettajat
opettaja ja opettaja

Alkeis II -tunti on ratsastajille, jotka ovat käyneet ratsastuksen alkeet ja hallitsevat perus ratsastustaidot. Alkeis II -tunnilla aletaan jo painottamaan tunteja enemmän koulu- ja esteratsastukseen, ja keskitytään vaikeampiin asioihin, kuten istuntaan ja parempaan hevosen hallintaan. Tunnille otetaan kuusi oppilasta ja tällä hetkellä paikkoja on jäljellä kolme.

Jatko I

Hevoset
Teema, Vega, Aarre, Missy, Iffy, Boo, Gaby ja Toby (+ Rea)

Opettajat
Sydney ja opettaja

Jatko I -tunnille saavat osallistua molemmat alkeiskurssit suorittaneet ratsastajat. Tunneilla painotetaan välillä kouluratsastukseen, välillä esteisiin ja opetellaan jälleen uusia asioita mitä alkeistunneilla ei olla vielä opittu. Aletaan hyppäämään kunnon esteitä laukassa ja vääntämään oikeita koululiikkeitä opettajan avustuksella. Myös parempaa ratsastusta ja hevosen hallintaa opetellaan junioreiden harjoituskisoja varten. Tunneille otetaan seitsemän oppilasta, ja tällä hetkellä paikkoja on jäljellä kaksi.

Jatko II

Hevoset
Teema, Vega, Aarre, Missy, Iffy, Boo, Gaby, Rea ja Toby (+ Roy)

Opettajat
Sydney ja opettaja

Jatko II -tunti on vain kokeneimmille tuntiratsastajille, jotka ovat ratsastaneet jo useamman vuoden ja tähtäävät myös kisoihin. Tunneilla ratsastetaan välillä esteitä, välillä koulua, riippuen myös ratsatajien toiveista. Opetuksessa keskitytään parempaan ratsastukseen ja virheettömyyteen, ja perusasiat on pakko osata. Esteillä hypätään jo yli 50 cm ja koulussa opitaan asioita helposta C:stä aina vaativaan B:hen asti. Tunnille otetaan viisi ratsukkoa ja tilaa on vielä yhdelle.

Este- ja koulutunnit

Hevoset
Teema, Aarre, Missy, Iffy, Boo, Gaby ja Toby (+ Roy)

Opettajat
Sydney ja opettaja

Este- ja koulutunnit ovat jompaan kumpaan lajiin painottuneita tunteja, jolloin aihe on joka tunnilla sama. Oppilaat pyrkivät tunneilla paremmiksi ratsastajiksi kyseisessä lajissa ja kaikki oppivat omaan tahtiin, tähdäten myös kisoihin. Ryhmät ovat vakiot, mutta kuka tahansa alkeis I ja II, sekä jatko I kurssit käynyt voi ilmoittautua tunnille. Yhteensä kuudelle oppilaalle tilaa, paikkoja jäljellä kaksi. Myös ulkopuoliset hevoset saavat osallistua.

Koulu- ja esteteho

Hevoset
Teema, Aarre, Missy, Iffy, Boo ja Roy

Opettajat
Sydney ja opettaja

Tehotunnit ovat este- ja koulutuntien tapaan valmentautuvia ratsastajia ja kisaajia varten. Esteteho on treenaamista estekisoja varten ja kouluteho taas koulukisoja varten. Tunneille saa osallistua omalla hevosellaan ja ratsukkoja otetaan yhteensä viisi, ei vakiotunti.
Tunnilla käyvät Roy, Aarre, Boo ja Iffy, sekä tilaa on kahdelle ulkopuoliselle hevoselle.

Askellaji

Askellajitunnit ovat erikoistunteja, joissa on tilaa vain kolmelle ratsukolle. Tallin omat Rea ja Toby käyvät tunneilla ja tilaa on myös yhdelle ulkopuoliselle ratsukolle, joka on erikoistunut askellajiratsastukseen. Tuntia saa tulla kokeilemaan, sillä se ei ole vakiotunti ja erikoistuvia hevosia on vain kaksi.

Erikoistunti

Hevoset
Kaikki muut paitsi Roy, Boston, Moona ja Kiss

Opettajat
Sydney ja opettaja

Erikoistunti on aina erilainen, se voi olla leikkitunti tai maastotunti, eikä ikinä tiedä mitä tuleman pitää. Erikoistunteja ei järjestetä säännöllisesti, vain silloin tällöin, ja tunnille pääsee mukaan kymmenen ratsukkoa, joista kolme paikkaa on varattu ulkopuolisille ja loput tallin omille hevosille ja ratsastajille. Ei ole vakiotunti.


Talutustunnit

Hevoset
Teema, Vega, Aarre, Missy, Iffy, Toby, Gaby ja Boo

Opettajat
opettaja ja opettaja

Talutustunnit ovat pienimmille lapsille ja aivan uusille ratsastajille suunnattu ja jokainen saa taluttajan, ellei sitä välttämättä tarvitse. Hoitajat saavat käydä taluttamassa tunneilla ja ansaita siitä pisteitä. Tunnit tapahtuvat aina kuvitteellisesti!

Kaikki sisältö © Daale, ellei toisin mainita