A.D. Ewa's Dianne

KTK-III
Nimi A.D. Ewa's Dianne "Dianne" Reknro VH14-053-0143
Rotu norjanvuonohevonen Skp tamma
Väri hallakko Säkä 144cm
Syntynyt 20.05.2014, Suomi Ikä 12-vuotias (ikääntyy satunnaisesti)
Omistaja ScrewDriver (VRL-14365) Kasvattaja Jannica (VRL-04799)
Painotus yleispainotteinen Koulutus re 120cm / ko vaB

Pictures © ransu.kuvat.fi

Luonnekuvaus

Dianne on perusluonteeltaan kiltti ja kuuliainen, mutta aavistuksen lyhythermoinen kaveri. Se on ratsuna ja muutenkin käsitellessä herkkä, eikä tykkää jos päivärutiineihin tai sitä käsitteleviin ihmisiin tulee muutoksia. Muutoksiin tamma kyllä ajan kanssa mukautuu, mutta se ottaa aikansa. Uusissa paikoissa Dianne on utelias, mutta sen kanssa kisareissut yritetään sijoittaa niin, ettei tamman tarvitsisi yöpyä vieraissa paikoissa, koska se on vieraskarsinassa huono syömään ja melko levoton. Hoitaessa ja hoitotoimenpiteissä Dianne on rauhallinen ja utelias, harjat voivat usein joutua maistelun kohteeksi, mikäli tammaa hoitaa vapaana. Suojien, varusteiden ja loimien laitto sujuu sukkelasti, kengityksessä toimenpiteen kestäessä voi tamma alkaa steppaamaan tai nojailla kengittäjään, mutta ei tee mitään tuhmaa. Kiima-aikoina tamma voi kiukutella vyötä kiristäessä, mutta silloinkin tyytyy näyttämään vain rumaa naamaa mitään varsinaisesti tekemättä. Tarhasta Diannea voi olla toisinaan vaikea saada kiinni, joten varsinkin uusien ihmisten hakemista varten sille jätetään riimu päähän, samoin laidunkaudelle.

Ratsastaessa Dianne on oikea unelmaponi. Se on tasainen ratsu, joka kuuntelee hyvin apuja, eikä hermostu aloittelijan virheistä. Se on herkkä istunnalle sekä pohkeelle ja myös herkkä suustaan, jonka vuoksi Diannen selkään sopivat parhaiten jo hieman aikaa ratsastaneet. Toki silloin tällöin voi selkään istuttaa ihan aloittelijankin.. Dianne on aloittelijalle mukava opetusratsu, joka sietää virheitä, mutta voi yrittää päästä siitä missä aita on matalin. Yleensä tämä ilmenee esimerkiksi kulmien oikomisena ja vaihtamalla itse askellajeja ravista ja laukasta hitaampaan. Koulupuolella Dianne työskentelee mielellään, mutta tehtäviä on hyvä vaihdella, koska tamma oppii nopeasti esimerkiksi missä kohden laukat nostetaan missäkin tehtävissä ja rupeaa ennakoimaan. Laukannostoissa Dianne voi olla aavistuksen innokas ja yrittää niitä nostella omia aikojaan, muttei koskaan kuljettele laukassa ketään. Esteillä Dianne on innokas hyppääjä ja saattaa toisinaan isommilla yli metrin radoilla pukitella innostuessaan, myös maastoesteillä. Maastoesteillä tamma myös kuumenee herkästi. Erikois- ja maastoesteet Dianne hyppää reippaasti, epäröimättä ja menee myös veteen helposti. Maastoillessa Dianne on erittäin luotettava ja rauhallinen, sen kanssa voi yksinkin lähteä metsäretkelle. Dianne rakastaa uittamista.

© Jannica

Sukutiedot

i. Hopearinteen Magic Nute
nvh, hkk, 146cm
KTK-II, YLA2, Ch, MSY-B, MSY-P
ii. Hopearinteen Wanton Eze
nvh, hkk, 140cm
iii. Opal
iie. Gillen Elena
ie. Miss Sofie
nvh, hkk, 134cm
iei. Prinsesse's Sag
iee. Pinky Missy
e. A.D. Ewa
nvh, hkk, 141cm
VPA-3
ei. Edvard
nvh, hkk, 140cm
eii. Christally
eie. Egle
ee. Cusop's Neptune
nvh, hkk, 136cm
KTK-II, KRJ-III, YLA2, MSY-P
eei. Eagle Zeke
eee. Graduation Girl
Jälkeläiset
s. 12.06.2016 nvh-o. Derian Raynor (i. Derian Ragnar) om. suba (VRL-12468)
s. 15.08.2016 nvh-o. A.D. Valentin (i. A.D. Will Valentin) om. VRL-14433
s. 08.07.2017 nvh-t. A.D. Eleanor (i. Lykkelig Ulle) om. Jannica (VRL-04799)

Saavutukset

Infoa

Dianne on kantakirjattu hevoskantakirjaan 20.03.2016 (16 + 17 + 18 + 15 = 66p) palkinnolla KTK-III

Diannella on yhteensä 63 sijoitusta KRJ:n alaisista, 19 sijoitusta ERJ:n alaisista, sekä 6 sijoitusta KERJ:n alaisista kilpailuista.


Tapahtunutta

Kouluvalmennus 29.04.2018 by VRL-10531

Pystytukkainen Dianne toi mukavaa vaihtelua ainaisten puoliveristen sekä suomenhevosten valmentamiseen, eikä tamman suloinen ulkonäkö valehdellut; se oli myös ratsuna varsin kuuliainen hevonen, reagoi hienosti ratsastajan tasaisiin apuihin. Ratsukon yhteistyö oli sulavaa, mutta tamma selvästi tarvitsi jatkuvaa aktivointia tylsistymisen välttämiseksi. Alkuverryttelyihin kuuluikin paljon uralta poistumisia, sillä se jos mikä vaikutti tuntuvan tammasta puuduttavalta. Voltteja, kiemurauria ja suunnanmuutoksia, niillä saatiin hieman vaihtelua valmennuksen kulkuun.

Valmennuksen pääaiheena oli tänään laukanvaihdot paikoiltaan, käynnin kautta sekä yksittäiset vaihdot myös suoraan laukasta. Tehtävää tehtiin nelikaarisella kiemurauralla kolmella vaihdolla ja loppuun sisältyi myös suunnanmuutos. Käskin ratsastajan nostaa laukan pitkällä sivulla ja ottaa puolipidäte lyhyen sivun ensimmäisessä kulmassa ja jatkaa hevosen valmistelua toisen kulman tietämillä tapahtuvaa vaihtoa varten. Ensimmäisillä kerroilla ratsukko hidasti ripeästi käyntiin ja nosti sieltä uudestaan laukan. Laukanvaihdon jälkeen ratsukko ehti laukata pari askelta ennen uutta vaihtoa ja samalla tyylillä jatkettiin tehtävän loppuun asti. Tammalla oli hyvin pyörivä laukka, mutta se olisi saanut tiputtaa käynnille nopeammin.

Pysähdysten kautta tehtävissä vaihdoissa Diannella oli hankaluuksia nostaa laukalle suoraan paikoiltaan, ja mukaan mahtuikin monesti yksi tai kaksi raviaskelta. Nopea pysähdys, pieni kokoava nosto sekä selkeät avut takasivat yhden kelpo onnistumisen, minkä jälkeen otimme vielä vaihdot suoraan laukasta. Viimeinen tehtävä tuntui olevan tammalle varsin helppo ja laukka säilyi rytmikkäänä läpi radan ja se myös teki vaihdon yhtäaikaisesti sekä etu- että takajaloillaan.

Päivis by kirjoittaja
Maecenas pede nisl, elementum eu, ornare ac, malesuada at, erat. Proin gravida orci porttitor enim accumsan lacinia. Donec condimentum, urna non molestie semper, ligula enim ornare nibh, quis laoreet eros quam eget ante. Aliquam libero. Vivamus nisl nibh, iaculis vitae, viverra sit amet, ullamcorper vitae, turpis. Aliquam erat volutpat. Vestibulum dui sem, pulvinar sed, imperdiet nec, iaculis nec, leo. Fusce odio. Etiam arcu dui, faucibus eget, placerat vel, sodales eget, orci. Donec ornare neque ac sem. Mauris aliquet. Aliquam sem leo, vulputate sed, convallis at, ultricies quis, justo. Donec nonummy magna quis risus. Quisque eleifend. Phasellus tempor vehicula justo.