Maple Wood
Canadians

Tutustu Maple Woodiin paremmin

Tallin henkilökunta Muut eläimet Tallin pohjapiirros Tallialueen kartat


virtualwayfarer (CC BY-NC 2.0), wgungl / Pixabay, E. Dronkert (CC BY 2.0)

Maple Wood Canadians sijaitsee Albertan provinssissa Kanadassa, noin 18 kilometrin päässä Turner Valleysta, jossa lähimmät palvelut sijatsevat. Farmi on peltojen, vihreiden niittyjen ja sekametsien ympäröimä, ja lähin naapuri on toinen tilallinen valtatien toisella puolella. Maple Wood omistaa maata noin 40 hehtaaria ja siihen kuuluu paljon metsää, peltoa, osa läpikulkevasta joesta, sekä jyrkempääkin vuoristoa.

Maple Woodin pihassa seisoo useampi rakennus, joista yksi on 25 paikkainen talli. Karsinat jakautuvat siis 13 tammapaikkaan ja 12 ori-/ruunapaikkaan, vaikka ei jaottelu olekaan tarkka. Niin sanottuun päätalliin on yhdistetty myös pienempi neljän hevosen talli. Päätallin toisella puolella on valkoaitaisia tarhoja, joista yksi on lehmien pihatto. Ylämaankarja kestää hyvin kylmää, joten ne ulkoilevatkin ympäri vuoden. Ne pääsevät kuitenkin suojaan pihattokatokseen päätallin kyljessä. Kesäisin hevosten päästessä suuremmille kesälaitumille lomailemaan, lehmät liittyvät laumaan ja laiduntavat koko kauden hevosten kanssa samoilla laitumilla.

Rehuvarasto sijaitsee pikkutallissa, mutta molemmilla tallirakennuksilla on omat varustehuoneensa. Pikkutallin varustehuoneessa sijaitsevat luontevasti tilat neljän hevosen varusteille, sekä kaikki valjasvarusteet. Pikkutallin tiloissa on lisäksi suurempi varsomiskarsina ja pieni kylmäkellari on rakennettu tallin kiviperustuksiin. Isommassa tallirakennuksessa on oman varustehuoneen lisäksi heinäparvi, pesukarsina, kuivaus huone ja varustehuoneen yhteydessä sohva ja penkit työntekijöitä varten. Varsinainen toimisto sijaitsee päätalossa, jossa Charlie ja Robin asuvat. Valkoinen talo sijaitsee vain noin sadan metrin päässä tallirakennuksista.


Kelly Kline (CC BY-NC-ND 2.0), AK, tslane888 (CC BY 2.0)

Maple Wood ei omista hienoja kenttiä ja maneeseja, vaan tarjoaa lähinnä upeat maastot suurilla tiluksillaan. Se onkin oiva mahdollisuus lähteä säänkestävien hevosten kanssa pidemmälle vaellukselle. Noin puolen kilometrin päässä tallilta sijaitsee kuitenkin aitaamaton, tasainen hiekkakenttä, joka on julistettu ratsastuskentäksi. Se on tarpeeksi suuri tarkoitukseensa, eikä sijaitse liian kaukana. Maneesi puolestaan onkin toinen asia. Noin kolme kilometriä Turner Valleyyn päin sijaitsee farmi, joka tarjoaa hevosvaelluksia Kanadan Kalliovuorille. He järjestävät myös muita tapahtumia, jonka vuoksi omistavat maneesin, jota antavat meidän avokätisesti käyttää. Maneesi ei ole heillä siis aktiivisessa käytössä, joten meiltä onkin viety sinne este- ja westernkalusteet valmiiksi käyttöä varten.

Tallin tiluksiin kuuluu myös paljon peltoa, josta osa on viljelykäytössä ja hieman myös vuokralla muille. Suurin osa pelloista hoidetaan koneilla, mutta osa myös hevosillamme, jotka on opetettu vetämään kyntökonetta. Samat hevoset myös kilpailevat työkisoissa silloin tällöin.

Tallin henkilökunta

Charlie Lavoie

Pääjehu, 38v, eläinlääkäri

Charlie on usein hyväntuulinen, mutta myös hyvin tarkka nainen. Hevoset ovat aina kuuluneet hänen elämäänsä, sillä hänen perheensä omistivat oman tilan Charlien lapsuudessa. Hän opiskeli eläinlääkäriksi erikoistuen hevosiin ja opiskeluaikana tapasi Robinin. 26-vuotiaana Charlie osti tilan ja perusti Maple Woodin. Hevosten lisäksi Charlie ja Robin omistavat Nougat-huskyn ja oranssin Chevroletin lava-auton.

Robin Lavoie

Pääjehu nro 2, 35v, mekaanikko

Robin on luova ja erikoinen nainen ja vetää usein asiat hatusta, joka tasapainottaa Charlien tarvetta tehdä kaikki pilkuntarkkaan. Robin on mekaanikko ja tuntee autot paremmin kuin omat taskunsa, mutta ei ole ihan amatööri hevostenkaan kanssa. Robin on alunperin Kansasista kotoisin, mutta muutti Kanadaan päätyessään hevosten pariin. Robin ja Charlie tapasivat Charlien opiskeluaikoina ja vannoivat valat muutaman vuoden seurustelun jälkeen. Vapaa-aikanaan Robin kunnostaa klassikkoautoja tilalla auttelun lomassa.

Katherine Moore

Talliapulainen, 29v, ratsuttaja

Katherine, tai lyhyesti vain Kat kenelle tahansa, on tallin virallinen tallityöntekijä, joka hoitaa hevoset ja tallin vakituisine työvuoroineen, jotka hän jakaa muiden tallilla työskentelevien kanssa. Kat on työskennellyt tilalla pisimpään ja tuntee joka nurkan kuin omat taskunsa. Hän on usein myös tapahtumavastaava. Hän on tarkkaavainen ja huolellinen ja rakastaa hevosia kuin omiaan. Katin hevonen Chocolate asuu tallilla ja hän ajaa punaista pösöä.

Azizi Béraud

Talliapulainen, 31v, ex-kilparatsastaja/kondiittori

Azizi, tutuille myös Az, on tallin työntekijä ja valmentaja. Azizi on puoliksi ranskalainen, puoliksi afrikkalainen, mutta on syntynyt Kanadassa. Hän on opiskellut kondiittoriksi, mutta kiinnostui esteratsastuksesta ja pääsi siinä pitkälle ennen vakavaa loukkaantumista. Nykyään Az ratsastelee harvoin ja valmentaa muita. Hän on mukava ihminen, jolla riittää jutun aihetta, mutta tiukka valmentaja. Az omistaa Léo-kissanpennun, sekä mustan Ford Mustangin.

Melissa Ryan

Talliapulainen, 25v, hevosenhoitaja

Melissa, myös Mel tai Lis on tallin kolmas työntekijä. Hän on reipas ja usein hyväntuulinen, mikä saattaa omina huonoina päivinäsi jopa ärsyttää. Yleensä Melissa osaa kuitenkin auttaa muita paremmalle tuulelle. Hevosten ja tallin hoitamisen lisäksi Melissa pitää huolen hevosten liikutuksesta ja välillä valmentautuu Azin johdolla. Melissa asuu aivan tallin naapurissa ja kulkee pyörällä. Joskus labradorinnoutaja Alaska juoksee myös perässä.


Huomioithan!

Maple Wood Canadians on virtuaalitalli, sen hevoset ovat virtuaalihevosia ja kaikki konteksti on fiktiota!

Maple Wood Canadians is a sim-game stable, all horses are sim-game horses and all context is fiction!

Copyright

Layout © ScrewDriver
Otsikon kuvat ja tausta © Pixabay
Orange pick-up © *hajee (CC BY-NC-ND 2.0)
Kaikki muu © Maple Wood 2024, ellei toisin mainita

perustettu 22.9.2018